Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaznena prijava

Uskok pokrenuo istragu protiv Josipe Rimac

josipa rimac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.06.2014.
u 11:05

HDZ nije danas komentirao pokretanje istrage, no predsjednik stranke Tomislav Karamarko prije tri dana je istragu protiv Rimčeve tumačio politički motiviranom te izrazio nadu da će DORH raditi sve u skladu sa zakonom.

Na temelju kaznene prijave koju je podnio PNUSKOK, Uskok je započeo istragu protiv kninske gradonačelnice Josipe Rimac i još dvije osobe zbog protuzakonitog stjecanja vlasništva nad stambenim prostorom. Tereti ih se za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je, na traženje gradonačelnice Grada Knina i njezinog supruga, ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, od sredine 2008. do kraja 2009. godine poduzela sve potrebne radnje kako bi bračnom paru Rimac omogućila protuzakonito stjecanje vlasništva nad stambenim prostorom znatno veće površine od one koja bi njihovoj obitelji pripadala po Zakonu o području posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi.

Ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi naložila je podređenoj da sačini ugovor o darivanju kojim je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućeno neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi, površine 128,68 m2, čime im je na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od najmanje 548.000 kuna.

>>Josipa Rimac: Ne bojim se rezultata istrage

Komentara 20

SE
sestrićna
11:48 20.06.2014.

partija koristi represivni aparat za političke obračune..to je jedino što im je preostalo..jer jasno je i miševima da su potonuli..a kako to da ex ministra ostojića koji je sa ženom preko noći maznuo 25 milijuna kn uskok ne procesuira?.još su mu našli bolje plaćeni posao :)))

BS
bstrabi2
12:17 20.06.2014.

Ja ovom uskoku ne vjerujem.Jer Sabo koji je pod istragom.Ima pravo na izbore za gradonačelnika.Plus toga Lovrić je u pritvoru,a i dalje je županica i plaču prima,a sjetimo se.Kako je sa Sanader prošao.Sve su mu oduzeli i skinuli.Zar zakon nije jednak za sve?Zato ja vjerujem da je ova žena nevina,ali je u HDZ-u....

DU
Deleted user
13:06 20.06.2014.

Rijetki govore ovo je Hrvatska imovina i nećemo je nikom dati,ona nije ni HDZova ni SDPova,a pogotovo Hadezeova. Hrvatska imovina nije "ničija prćija"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije