Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

USKOK optužio 18 osoba zbog prodaje heroina i kokaina

22.01.2009.
u 18:05

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminala (USKOK) podignuo je pred splitskim Županijskim sudom optužnicu u predmetu "Rašo" protiv 18 osoba, tereteći ih da su se udružili kako bi nabavljali i preprodavali veće količine heroina i kokaina čime su "zaradili" najmanje 900 tisuća kuna, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH).

Pripadnici skupine, svi hrvatski državljani, udružili su se, po optužnici, od siječnja do srpnja prošle godine u zajedničko djelovanje u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te u Bosni i Hercegovini (BiH).

USKOK ih okrivljuje za zloporabu droga, a dvojicu i zbog nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Po optužnici T. B. je najmanje u tri navrata od I. B. i drugih nepoznatih osoba iz BiH nabavio najmanje kilogram kokaina i veću količinu smjese za miješanje. Dio te droge T. B. je prodavao nepoznatim kupcima, a dio je, radi prodaje, predavao D. R. koji je drogu odnosio u Trogir gdje ju je I. Z. vagao, prepakirao i skrivao.

Drogu je I. Z., u dogovoru s okrivljenim D. R., odnosio na Korčulu gdje ju je prodavao okrivljenima I. A., M. D., M. V. i P. O. radi preprodaje krajnjim korisnicima.

Dio droge D. R. je osobno prodavao u Splitu, a dio je sam ili zajedno s I. Z. odnosio D. Š. radi preprodaje.

USKOK posebno tereti T. B. da je lani u ožujku preko dvojice muškaraca od I. B. nabavio više od 300 grama kokaina i od jedne nepoznate osobe sa sarajevskog područja 3,8 kilograma heroina.

Dvojica muškaraca uhvaćena su dok su automobilom iz Imotskog drogu prevozili u Split prvookrivljenome T. B.

USKOK je protiv okrivljenika predložio produljenje pritvora.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije