Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svatovi nisu sporni

USKOK odbacio prijavu protiv županice Marine Lovrić-Merzel

Županica Sisačko - moslavačka Marina Lovrić Merzel
Nikola Čutuk/PIXSELL
26.03.2010.
u 18:37

Očekivala sam to jer sve što radim radim po zakonu. Neka bude sram one koji su svjesno lagali i svjesno podnijeli lažnu kaznenu prijavu nakon čega su se sakrili iza saborskog imuniteta - rekla je Marina Lovrić-Merzel.

USKOK je u petak odbacio kaznenu prijavu protiv županice Marine Lovrić-Merzel da je počinila kazneno djelo zloporabe ovlasti i položaja vezano za nenamjensko trošenje sredstava reprezentacije Sisačko-moslavačke županije.

USKOK je objavio kako su primili prijavu u kojoj se navodi da je Sisačko-moslavačka županija, od 31. ožujka do 30. travnja 2009., u svrhu reprezentacije utrošila iznos od oko 120.000 kuna, za koje podnositelji kaznene prijave smatraju da su stvarno utrošena za pripremu svadbe sina županice Marine Lovrić-Merzel. Tijekom provođenja izvida, navodi USKOK, u cilju utvrđivanja namjene trošenja navedenih sredstava, provjerena je dokumentacija te su obavljeni obavijesni razgovori s osobama koje imaju saznanja o navodima iz prijave. Provjereni su i računi koji se odnose na financiranje svadbe županičina sina. Provedenim izvidima utvrđeno je da nisu točni navodi kaznene prijave da bi županica Marina Lovrić sredstvima županije financirala troškove svadbene svečanosti svoga sina, već su ta sredstva namjenski utrošena za troškove županije. Stoga je USKOK donio rješenje kojim se kaznena prijava protiv županice Lovrić-Merzel odbacuje.

– Očekivala sam to jer sve što radim radim po zakonu. Neka bude sram one koji su svjesno lagali i svjesno podnijeli lažnu kaznenu prijavu nakon čega su se sakrili iza saborskog imuniteta - rekla je Marina Lovrić-Merzel, aludirajući na saborske zastupnike Marijanu Petir i Ivana Šanteka.

Ključne riječi

Komentara 2

OD
odisej
04:22 28.03.2010.

Ova fotografija mora da je iscupana iz (arhiva )proslosti. VL spada u kategoriju \'novine\' , sto znaci da citatelji ocekuju da procitaju i vide novosti, a ne starosti.

OB
-obrisani-
09:34 28.03.2010.

Još jedan autogol one primitivke RePetirke. Inače bi bilo ljepo od DORHA da malo pročešlja kompletnu županijsku i gradsku upravu a naročito gradsko poglavarstvo. Za 4 godine je nestala milijarda kuna a nigdje se ništa ne vidi. Ulice su krpaliali par dana pred izbore i odmah dan poslije prestali. Grade sportsku dvoranu koja bi po nekim izračunima grad mogla koštati 100.000 kuna po metru kvadratnom, otkupljuju zemlju od oporbenih i nezavisnih vječnika ................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije