Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

USKOK njih 27 tereti za krijumčarenje 10,8 tona duhana te štetu od 6,6 milijuna kuna

Požega: Policija zaplijenila veliku količinu duhana, marihuane, alkohola, oružja i sredstava za potenciju
Ivica Galovic/PIXSELL
22.06.2021.
u 09:02

Dostava velikih količina duhana dogovorena je s dobavljačima s područja Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije

USKOK je podigao  optužnicu protiv 27 osoba koje tereti za udruživanje radi krijumčarenja i preprodaje duhana. Prema optužnici, sve je osmislio i organizirao 35-godišnjak koji je ostale organizirao u zločinačku grupu koja je od kolovoza 2019. do siječnja 2020.  nabavljala, rezala, prevozila, skladištila i dalje preprodavala  veće količine duhana.

Dostava velikih količina duhana dogovorena je  s dobavljačima s područja Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Dogovorena je cijena od 45 kuna za kilogram duhana, a znalo se i tko je zadužen za transport duhana, njegovo rezanje i skladištenje. Kasnije je duhan preprodavan  za cijenu od 65 do 85 kuna po kilogramu, a policija i carina presreli su par isporuka te pojedine optuženike zatekli sa stotinama kilograma duhana.

USKOK tvrdi da je sada optužena skupina nabavila najmanje 10.862 kilograma duhana  čime je proračun oštetila za najmanje 6,6 milijuna kuna, dok su optuženici pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje  milijun kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije