Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI MINISTAR

Uskok: Nema kaznenog djela u slučaju zbog kojega je Veljko Ostojić podnio ostavku

Veljko Ostojić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
03.03.2016.
u 18:12

Ostojić je podnio ostavku na dužnost ministra turizma u ožujku 2013.

Uskok je potvrdio da nema kaznenog djela u kupoprodaji zemljišta u Istri zbog kojega je bivši ministar turizma Veljko Ostojić podnio ostavku u ožujku 2013.

"Na temelju rezultata provedenih dokaznih radnji ispitivanja više svjedoka te rezultata provedenih izvida tijekom kojih je pribavljena cjelokupna relevantna dokumentacija, utvrđeno da u predmetnom slučaju ne postoji sumnja u počinjenje kaznenih djela, kako iz nadležnosti ovog Ureda, tako ni drugih kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti", navode u Uskoku.   

Ostojić je podnio ostavku na dužnost ministra turizma u ožujku 2013. nakon što su mediji objavili da Državno odvjetništvo ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta u Balama, čija je vrijednost nakon urbanizacije s milijun kuna porasla na 25 milijuna kuna, a u čiju su kupnju, urbanizaciju i prodaju uključeni članovi njegove obitelji. 

Bivši ministar na prozivke je odgovorio kako su njegova supruga i šogorica prije 20-ak godina osnovale zajedničku tvrtku te da je zemljište na području općine Bale 2004. kupila njegova šogorica. Nekoliko dana nakon Ostojićeve ostavke Državno odvjetništvo je izvijestilo da slučaj moguće nezakonite kupoprodaje i prenamjene zemljišta u općini Bale, u što su navodno bili uključeni bivši ministar i članovi njegove obitelji, Županijsko državno odvjetništvo u Puli počelo istraživati još sredinom 2011. a da je 2013. istragu preuzeo Uskok koji je već ispitao prve svjedoke.

>> Veljko Ostojić: Ponavljam, nisam učinio ništa protuzakonito

Komentara 5

DU
Deleted user
19:12 03.03.2016.

Tipicno za nas...... ozakonjena pljacka

KO
komilica
20:00 03.03.2016.

to je prava slika našeg sudstva i zakona. čitaju i interpretiraju uvijek u svoju korist. bravoooo

KU
kunigunda
18:53 03.03.2016.

nije učinio ništa protuzakonito pa komunjaaaare su to isto radile desetljećima to su vam jednoumni tipovi koji razmišljaju onako kako je partija rekla neće im valjda neki hrvatski zakoni pppropisivati što oni smiju raditi isti mentalni sklop kao milanović ostoja ranković radman

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije