Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uskok istražuje inspektoricu: Sumnjiči se da je pogodovala ugostiteljima i primila mito

Inspektorica je pritom i osobno koristila usluge tih ugostiteljskih objekata, dodao je Uskok
02. ožujka 2021. u 18:33 7 komentara 1951 prikaza
Foto: Pixabay

Uskok je u utorak pokrenuo istragu protiv 57-godišnje sanitarne inspektorice koju sumnjiče da je lažiranjem inspekcijskih zapisnika omogućavala rad ugostiteljskim objektima za vrijeme epidemioloških mjera i primila mito od vlasnika ljekarne u kojoj je zatekla proizvod bez odobrenja.

Primošten Burnji: Uljare za preradu maslinovoga ulja još uvijek imaju pune ruke posla Cijene odlične, no je li ono pravo? Alarmantni nalaz inspektorata: Čak svako drugo maslinovo ulje je lažno

Uskok je precizirao da je inspektorica od 25. studenog 2020. do 10. veljače 2021. u više navrata propustila procesuirati uočene nedostatke u ugostiteljskim objektima na području Zagreba za vrijeme trajanja zabrane rada sukladno epidemiološkim mjerama. Inspektorica je pritom i osobno koristila usluge tih ugostiteljskih objekata, dodao je Uskok.

Tužiteljstvo je nadodalo da je inspektorica sastavljala zapisnike o obavljenom inspekcijskom nadzoru u pojedinim trgovačkim društvima iako ga nije stvarno provela. Osim toga je u dva navrata, prilikom provođenja nadzora, propustila sačiniti zapisnik o utvrđenim prekršajima i procesuirati ih.

Također, sumnjaju da je, od 29. siječnja 2021. do kraja veljače 2021., tijekom provođenja inspekcijskog nadzora u jednoj ljekarni zatekla u prodaji sredstava bez važećeg odobrenja Ministarstva zdravstva te je potom provjerom utvrdila da je ljekarna podnijela nepotpun zahtjev za njihovom registracijom.

SVEUČILIŠNE IGRE Dok inspekcija češlja ugovor Ante Čovića, smijenjen Barišić

Kako bi se okoristila, inspektorica je otišla u inspekcijski nadzor te ljekarne i pritom vlasnikovog sina obavijestila da, ukoliko navedene proizvode ne registrira u roku od osam dana, podliježe prekršajnim sankcijama od najmanje 60.000 kuna. Uz to, vlasnikovom sinu je ukazala da ga može uputiti na osobu koja će mu u navedenom roku riješiti dokumentaciju potrebnu za ishođenje odobrenja, na što je on pristao.

Inspektorica je zatim sina vlasnika ljekarne povezala sa 39-godišnjakom s kojim je ranije dogovorila da će ona osobno sačiniti potrebnu dokumentaciju, dok će on za tu uslugu tražiti 2000 eura koji će podijeliti međusobno.

Sukladno dogovoru, inspektorica je izradila dokumentaciju i proslijedila je 39-godišnjaku koji ju je predao sinu vlasnika ljekarne koji je isplatio traženi iznos. Uskok je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda protiv inspektorice predložio određivanje istražnog zatvora.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Nizozemci su najveći neradnici! Pogledajte u kojim zemljama se radi najmanje

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • DOBARDAN:

    Što tu ima čudno? Tako se radi na ovim prostorima od kako ima inspekcija.

  • Konjina2.0:

    i što sad? hoće li joj zabraniti rad kao inspektoru ili će je samo prebaciti u neki drugi odjel? to je ključno pitanje dragi moji

  • bambi:

    Ta ne smije više išta raditi u struci - i da je čistaćica u hotelu vjerojatno bi krala WC papir - sramota - takve ljude treba u zatvor na dugo vremena i zabraniti im da radi ikad više za državu, ... prikaži još! grad ili općinu, posredno ili neposredno....