Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvjetnik se žali

USKOK: Gospodin Gredelj dosad je dobio 39.063 stranice spisa

'11.11.2011., Zagreb - Damir Sesvecan  i odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj odlaze iz sjedista  USKOK-a  nakon davanja iskaza u sklopu istrage o crnim fodovima i Fimi mediji.  Photo: Antonio Bronic/PIXS
'Antonio Bronic/PIXSELL'
Autori: sk/VLM, ija
23.11.2011.
u 16:55

Na službeni zahtjev za uvid u dokumentaciju i preuzimanje ostatka spisa, koji sam uputio USKOK-u kao tijelu koje provodi istragu protiv moje stranke, dobio sam ničim obrazložen odgovor da to nije moguće u dogledno vrijeme – kaže Gredelj

Vladimir Gredelj, branitelj HDZ-a, požalio se na rad USKOK-a jer, tvrdi, još mu nije omogućeno da dobije uvid u spis o Fimi mediji.

– Na službeni zahtjev za uvid u dokumentaciju i preuzimanje ostatka spisa, koji sam uputio USKOK-u kao tijelu koje provodi istragu protiv moje stranke, dobio sam ničim obrazložen odgovor da to nije moguće u dogledno vrijeme – kaže Gredelj.

Tvrdi da uskraćivanjem prava na uvid u spis njegovoj stranci USKOK dovodi u pitanje ostvarenje i zaštitu elementarnih prava okrivljenika na obranu i pošteno suđenje. Zbog toga apelira na nadležne institucije da postupaju sukladno zakonom propisanim dužnostima i ovlaštenjima.

Nije dugo trebalo čekati da USKOK poprilično oštro reagira na Gredeljeve navode.

– Gospodin Gredelj ne govori istinu jer je na zahtjev iz njegova ureda 16. studenog Tatjana Borovac Činko predigla 38.202 fotokopirane stranice spisa. Nadalje, 21. studenog on je osobno predigao još 861 kopiranu stranicu spisa, a predano mu je i 79 presnimljenih DVD-a. Novi je zahtjev uputio 22. studenog i to što je tražio bit će fotokopirano i predano mu do kraja tjedna – kaže Vuk Đuričić, glasnogovornik USKOK-a.

Komentara 16

SU
sunčica5
17:51 23.11.2011.

općepoznato je da USKOK u svom radu ima popriličan broj nedostataka. Ne bi me ni ovo čudilo.

OB
-obrisani-
18:09 23.11.2011.

23.11.2011. u 17:34h Toni50 je napisao/la: HDZ-ov odvjetnik V. Gredelj požalio se na rad USKOK-a, te je mišljenja da bi ga trebalo smijeniti !!! ======================= Pa šta čekaju ? Ako misle da tog idiota Gredelja treba smjeniti,neka ga SMJENE i oduzmu licencu

TO
Toni50
17:34 23.11.2011.

HDZ-ov odvjetnik V. Gredelj požalio se na rad USKOK-a, te je mišljenja da bi ga trebalo smijeniti !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije