Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'socijalni turisti'
Povratak na članak

Useljenje u Njemačku: Što nam je potrebno, čega se bojimo

Brojke ne lažu. 465 000 ljudi, više nego ikada prije, došlo je 2013. godine u Njemačku s namjerom da tu dugotrajno ostane. Odjednom smo postali useljenička zemlja. Je li to dobro ili ne, pita se Volker Wagener

Komentari 14

DU
Deleted user
09:52 05.12.2014.

Hrvatska ulaskom u EU savez,je najprikladnija drzava u europi za ziviti,samo da nam nisu lopovi i pljackasi na vlasti,jer sigurno Hrvatska ima sve ovozemaljske blagodati za zivot,i za dobro zaradu,,samo da je Hrvatski narod slozan,i da maknu ove i bivse lopove i pljackase s vlasti,i da drzavne institucije pocnu da rade i obavljaju svoj posao korektno i odgovorno,pa mi imamo sve bogate resure i mnogo izgradjeni strukturni objekata,iz bivse drzave,samo trebalo nastaviti to bolje obogacivati,ali ovako i pored ulaska u EU,te prednosti s tim ulaskom,nas se narod sve vise,i vise "rasipa" i bjezi glavom bez obzira i povratka,zaista zalosno i sramotno.

VL
AA
aabbcc
20:33 04.12.2014.

odlazak iz Njemačke. 175.000 Nijemaca____ Nista novo, jer EU ce biti uvijek otvoreni za one koji obaraju cijenu rada..Profit gazdama a radna snaga trbuhom za kruhom.

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
06:41 05.12.2014.

Mozda ce sada I hrvatski novinari I televizije pratiti I hrvatske iseljenike I pricati im o njihovoj obecanoj drzavi, u kojoj ce imati bolji I uspjesniji zivot. Sve je moguce, poslije odlaska KUKURIKOvaca I Josipovica.

VL
IV
Ivanveliki
23:09 16.12.2014.

mislim da trenutno dozivljavamo najvece iseljavanje iz Hrvatske u povijesti, a ako se i dalje ne budu otvarala nova radna mjesta, odavdje će otići svi mladi. Nazalost postajemo zemlja staraca

VL
KA
karambita
17:23 05.12.2014.

U Njemackoj nije lako zivjeti obicnim ljudima...EU I euro su totalno srozali zivotni standard...prije si sa 2000 DM mogao normalno zivjeti, a danas sa 1000 eura si na granici siromastva..to vam je slika Njemacke, a sve ostalo je LAZ

VL
RB
robert.b.40
17:07 06.12.2014.

kuda srece da se svi nigers isele u juznu .afriku I ponekoji I u hrvatsku posto ih hrvati pojedini jako zale.sretno bilo pa se vidjelo.

VL
PO
podravec
20:50 04.12.2014.

Njemački političari su narodu tupili da trebaju visokoškolovanu radnu snagu inžinjere i doktore iz Rumunjske i Bugrske. Stvarnost je puno drukčija... Večinom dolaze nezaposleni slabo ili nikako kvalificirani radnici ili doktori koji rade samo nočnu smjenu a alat im jeje pajsel.. .A posla baš i nema pa niti za visoko obrazovane. Fakultetski školovani mladi ljudi Njemci i oni stranci koji su rođeni u Njemačkoj često ne mogu dobiti posao u svojem zanimanju pa rade bilo što dok čekaju na odgovore firmi gdje su se prijavili a mnogi se odlučuju na odlazak....

VL
BA
balic
19:06 04.12.2014.

Njemci salju svoje gradjane da koloniziraju bogate zemlje.... hahahah bas si jadna ,a tko je tebe poslao in die Schweiz pa si je kolonizirala?...uozbilji se malo i ne budi bahata...U njem. nije kriza nije nam nuzda kucne ljubime papat kaoo u bogatoj Svicarskoj... =:-))

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:59 04.12.2014.

To vam je, kao da u Hrvatskoj zivi 900 000 stranaca. Za domace "cistunce", nocna mora ili nesto nepojmljivo. I jos kad bi Hrvatska bila gradjanska drzava, onda bi svima, koji bi uzeli drzavljansvto, u dokumentima pisalo da im jeje nacionalnost, Hrvat/Hrvatica. Kakav crni scenarij za `rvatine po profesiji.

VL
Avatar cheguevara..
cheguevara..
18:50 04.12.2014.

Njemci salju svoje gradjane da koloniziraju tudje bogate zemlje, a skupljaju sirotinju oko sebe. Dobro da su im Svicarci uveli vize, a i ostali ce. Ne treba njima vjerovati, vuk dlaku mijenja ali cud nikako.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.