Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Urušio se i stražnji dio kuće. Tko će biti kriv ako stradaju djeca?

\'06.03.2010., Koprivnica, dvorisni dio dotrajale kuce u sredistu Koprivnice urusio se nocas. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Foto: \'Marijan Susenj/PIXSELL\'
1/3
19.03.2010.
u 10:05

Nakon prvog urušavanja nije poduzeta nijedna mjera zaštite. Dok gradska uprava tvrdi da su čekali potez vlasnika, on kaže da je čekao – konzervatore.

Ni tri dana otkako se urušio strop kuće na Florijanskom trgu u Koprivnici, nitko od mjerodavnih nije poduzeo ništa kako bi zaštitio prolaznike i djecu koja svakodnevno prolaze tuda, putem do škole! Velika ih reklama ne štiti, kuća se i dalje ruši, a odgovorni prebacuju lopticu krivnje.

"Nije naša briga"

Jučer se u noći urušio cijeli stražnji dio kuće, na sreću, na dvorišnu stranu pa nitko nije stradao. Na upit poslan gradskoj upravi, Odjelu za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, hoće li se postavljati dodatna zaštita te jesu li alarmirali građevinsku inspekciju, pročelnica Maja Ištvan Krapinec odgovara kako se čeka da vlasnik sruši kuću.

– Ova zaštita svakako nije dovoljna. Zvat ćemo i inspekciju i komunalnog redara – napomenula je nakon našega poziva, no nakon što se čula s vlasnikom koji bi trebao rušiti, kazala je da to više nije u njihovoj ovlasti.

Konzervator kazao: Ruši!

– Lani je u ovo vrijeme tamo bio redar i mi smo vlasniku naložili da postavi skelu, na koju je stavio reklamu – kazala je ona.

Ivan Udovičić, vlasnik zgrade, žali se da je tri godine čekao dozvolu za rušenje iz Konzervatorskog ureda u Bjelovaru, a jučer ga je, kaže, posjetio Milan Pezelj, pročelnik ureda, te rekao da odmah počne rušiti.

– Čekao se zadnji čas. Dozvolu sam dobio zimus, kada nisam mogao ništa, a sada, kad je opasno, kažu mi da odmah krenem, kao da imam radnike na užetu. No, pokušat ću, što prije – kazao je vlasnik, a pročelnica se nada da će se raditi početi već danas.

Nakon što se urušilo pola kuće u samome središtu grada, pokušali smo doznati hoće li se postaviti dodatne zaštita zbog prolaznika jer opasnost je i više nego očita. No i nakon upozorenja Slavka Tucakovića, zapovjednika JVP-a Koprivnice, da će se kuća srušiti za prvoga jačeg vjetra ili kiše, nitko nije poduzeo ništa i čeka se da vlasnik počne rušiti, iako se zna da postavljena cerada nije nikakva zaštita. U Ministarstvu graditeljstva kažu da su odgovorni i vlasnik i Grad. U Gradu tvrde da je odgovorna građevinska inspekcija, koja može zatražiti poduzimanje hitnih mjera, a vlasnik tvrdi da je predugo čekao dozvolu za rušenje. I dok se čeka da rušenje počne, zgrada bi se svaki čas mogla srušiti sama – na prolaznike.

Komentara 2

XN
xnet0822
13:44 19.03.2010.

Horvatinčiću, ČEKAMO TE DA RUŠIŠ !!!!! :P

BO
bomba
13:45 19.03.2010.

Ovo čeka stari dio Zagreba ako se nešto konkretno ne poduzme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije