Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deset ozlijeđenih

Urušile se dvije zgrade u Palermu, poginule četiri osobe

conversano,ruševine (1)
AFP/PIXSELL
18.12.2012.
u 22:15

U zgradama je živjelo osam obitelji, a na višoj, koja se prva urušila, prije godinu dana napravljen je novi kat. Stanari su kazali kako su od tada čuli škripanje te da su na zgradi nastale pukotine.

Nakon što su se u talijanskom gradu Palermu urušile dvije zgrade spasioci su ispod ruševina pronašli tijela četiriju osoba starih 54, 74, 80 i 85 godina, javljaju talijanski mediji.

Pri urušavanju ozlijeđeno je deset osoba među kojima je i jedna djevojčica.

Svjedoci su kazali kako su imali osjećaj kao da je potres.

Inače u zgradama je živjelo osam obitelji, a na višoj, koja se prva urušila, prije godinu dana napravljen je novi kat. Stanari su kazali kako su od tada čuli škripanje te da su na zgradi nastale pukotine, piše Corriere della Sera. Državno odvjetništvo pokrenulo je istragu o ovom slučaju.  

>>Urušile se zgrade u središtu Rio de Janeira, 5 mrtvih i 19 nestalih

Komentara 1

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
23:33 18.12.2012.

Pazi ovo, novi kat izgrađen na staroj zgradi ? Uz poremećenu statiku stare zgrade to je trebalo izdržati malo jači potres ?Ali nije,urušilo se samo od sebe, uz tolike arhitekte.Tek kad zgrada izdrži nekoliko slabijih potresa i da nigdje ne popuca onda možeš biti siguran da je dobro izvedeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije