Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u dhaki

Urušila se zgrada u Bangladešu, najmanje 70 ljudi poginulo

urušena zgrada (1)
Reuters/Pixsell
24.04.2013.
u 07:34

Urušavanje zgrada uobičajeno je u Bangladešu gdje su mnoge višekatnice sagrađene u suprotnosti s pravilima.

Zgrada od 8 katova srušila se u glavnom gradu Bangladeša Dhaki. Poginulo su najmanje 70 ljudi, a mnogo ih je ostalo zarobljeno u ruševinama, objavile su vlasti, javlja BBC.

U tijeku je operacija kako bi se spasilo one zarobljene u ruševinama. U spašavanju sudjeluje i tamošnja vojska, a ozlijeđeno je najmanje 200 ljudi. Urušavanje zgrada uobičajeno je u Bangladešu gdje su mnoge višekatnice sagrađene u suprotnosti s pravilima. Reporter BBCja u Dhaki kazao je da još nije jasno što je uzrokovalo urušavanje, ali da lokalni mediji javljaju da je na tom bloku u utorak uočena pukotina.

U osmerokatnici koja se urušila bila je tvornica odjeće, banka i nekoliko dućana.

>> Neboder se urušio kao kula od karata, deseci pod ruševinama!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije