Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PADALI JEDNI PO DRUGIMA

Urušila se tribina u sinagogi blizu Jeruzalema, dvoje mrtvih i stotine ozlijeđenih

Rescue workers carry injured people outside a synagogue in Givat Zeev
Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
16.05.2021.
u 23:05

Tribina u sinagogi bizu Jeruzalema koja je bila u gradnji, naglo se urušila pri čemu je poginulo dvoje ljudi, a ozlijeđeno je preko stotinu.

 Najmanje dvoje vjernika je preminulo, a više od stotinu je ozlijeđeno pri urušavanju tribine u nedovršenoj sinagogi u židovskom naselju na okupiranoj Zapadnoj obali u nedjelju, priopćila je izraelska nacionalna služba hitne pomoći.

Policija je objavila da je bilo 650 vjernika natiskano u sinagogi u vrijeme molitvena na početku židovskog blagdana Šavuota. 

Snimke sigurnosne kamere pokazale su kako se tribina urušava i ljudi padaju jedni po drugima. 

Lokalni gradonačelnik, vatrogasci i policijski službenici rekli su da se "događaj održao unatoč nedostatku dozvole i službenim upozorenjima da zona gradnje nije sigurna".

"Ovo je već drugi događaj na kojem je bilo nemara i nedostatka odgovornosti. Bit će uhićenja", rekao je šef policije okruga Jeruzalem Doron Turgeman. 

Nesreća se dogodila nakon smrtonosnog stampeda na 1. svibnja na vjerskom festivalu ultraortodoksnih židova pri čemu je poginulo 45 osoba.

Prema riječima glasnogovornika sigurnosne službe, struktura koja se urušila "bila je u gradnji".

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:11 16.05.2021.

Joj, kako mi je žao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije