Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispunili obećanje

Urugvaj omogućio građanima uzgoj i kupnju marihuane

marihuana
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.05.2014.
u 13:11

Južnoamerička država prva je u svijetu koja će imati sustav regulacije proizvodnje, prodaje i konzumacije kanabisa

Nakon što je legalizirao marihuanu, Urugvaj je jučer postao i prva država na svijetu koja je građanima dopustila da je legalno kupuju i uzgajaju, odnosno prva država koja će imati sustav regulacije proizvodnje, prodaje i konzumacije kanabisa.

Novi zakon potpisao je predsjednik Jose Mujica, a omogućit će svakom punoljetnom Urugvajcu da se upiše u registar korisnika i tjedno kupi najviše 10 grama marihuane po cijeni ne manjoj od jednog dolara za gram, javlja CNN.

Vlada će uputiti poziv za odobrenje dozvola za proizvodnju pod državnom kontrolom, a nju će moći dobiti najviše šest poduzetnika. Kanabis će moći uzgajati i pojedinci za osobnu upotrebu ili ga kupovati u ljekarnama.

>>Urugvaj će stanovnicima prodavati 'travu', za dolar će dobiti gram!

Komentara 5

JA
jabic
13:45 07.05.2014.

sasvim nelose, sigurno ce barem malo pomoci urugvajskom gospodarstvu, a vjerovatno je vec svima jasno da marihuana nije nis gora od alkohola...cak bi se usudio rec da je alkohol gori!

QQ
qqq
13:56 20.06.2014.

Nerone poštedi nas svojih glupih komentara i zapali se ili si zapali jednog i možda se opametiš.

Avatar Neron
Neron
16:26 07.05.2014.

A zamisli koliko bi tek pomoglo gospodarstvu da legaliziraju kokain, ili heroin... ne lupetaj bezveze! Siguran sam da bi gospodarstvu pomoglo da se legaliziraju i plaćena ubojstva - jer država u tom slučaju može naplatiti i porez! Nešto je loše i zbog toga to ne činimo, bez obzira na moguću financijsku dobrobit. I kakva ti je to analogija s alkoholom?!? Da, mnogi pretjeraju i postanu alkoholičari, no na nebrojeno mjesta sam vidio da čaša vina čini zdravlju dobro. Problem tvoje analogije je u tome da mali broj ljudi želi konzumirati marihuanu radi zdravstvenih tegoba (s čime nemam nikakvog problema - ako pomaže, kao antibiotik, neka se nabavlja na recept u apoteci), a ogromnoj većini podupiratelja je na pameti drogiranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije