Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči 5. kolovoza

Uručene nagrade i pohvale pripadnicima OS RH

Drago Lovrić (1)
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
04.08.2014.
u 15:23

Odlukom predsjednika RH u viši je čin promaknuto 99 časnika/ca, dok je odlukom načelnika GS OS RH u više dočasničke i vojničke činove promaknuto 200 pripadnika Oružanih snaga RH

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 19. obljetnice vojno-redarstvene operacije ''Oluja“ na svečanosti održanoj danas u Domu HV "Zvonimir" u Ministarstvu obrane, pomoćnik ministra obrane Viktor Koprivnjak i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić uručili su pripadnicima OS RH izvode o promaknućima, nagradama i pohvalama.

- Pokazali smo predanost hrvatskih vojnika, spremnost na žrtvu i sve izazove koje nosi budućnost u obrani naših nacionalnih interesa. Ponosan sam na sve pripadnike Oružanih snaga RH jer su se iskazali pružanjem pomoći stanovništvu na poplavom ugroženom području u Slavoniji - rekao je general Lovrić te se zahvalio svim promaknutim, nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima OS RH naglasivši da su promaknuća u viši čin najjasnije priznanje koje vojska daje svojim pripadnicima za njihova postignuća.

Odlukom predsjednika RH u viši je čin promaknuto 99 časnika/ca, dok je odlukom načelnika GS OS RH u više dočasničke i vojničke činove promaknuto 200 pripadnika Oružanih snaga RH. Od ukupno 99 promaknutih časnika/ca, dvojica su promaknuta u čin generala, a jedan je promaknut u viši generalski čin. U čin viših časnika promaknut je 41, a 55 ih je promaknuto u čin nižih časnika MORH-a i OS RH.

Tako je u viši generalski čin, general bojnika promaknut brigadni general Dražen Ščuri, a u čin brigadnog generala promaknuti su brigadiri Darko Pintarić i Boris Zdilar. U čin brigadira promaknuti su pukovnici Niko Jurilj, Rudolf Vučić, Ivan Galović, Emilio Turina, Vjeran Matišin, Ivan Hodak, Dražen Keser, Zoran Pećušak, Berislav Vidović i Dražen Cvitanović, a u čin kapetana bojnog broda promaknut je kapetan fregate Damir Dojkić.

U čin pukovnice promaknute su bojnice Sandra Krivić i Vera Bogović, a u čin pukovnika promaknuti su bojnici Dejan Petrović, Mario Grgić, Mišo Kranjčić, Ivica Petrić, Dragan Andrijević, Željko Bosorić, Miroslav Bolješić, Dubravko Gašparec, Davor Kiseljak, Dražen Knezić, Ivan Damiani, Davor-Josip Babić i Toma Durdov. U čin bojnika/ce promaknuto je 13 satnika i dvije satnice, u čin satnika/ce 12 natporučnika i četiri natporučnice, odnosno u čin poručnika bojnog broda promaknut je jedan poručnik fregate, dok je u čin natporučnika promaknuto 33 poručnika i pet poručnica.

Redom hrvatskog trolista, predsjednik Josipović odlikovao je pukovnika Željka Seretineka, Spomenicom domovinske zahvalnosti odlikovao je pukovnika Dragana Baturinu i bojnicu Ružu Skukan, a Redom hrvatskog pletera, odlikovani su: kapetan fregate Nenad Žitković, pukovnik Emil Hanzen, pukovnik Stjepan Kužir, pukovnik Krešimir Lokas, pukovnik Ante Maljković, pukovnik Ivan Veingartner, pukovnica mira Skukan, bojnik Domagoj Adanić, bojnica Vlatka Bosilj, satnica Ivana Brzica, satnik Josip Katavić, satnica Irena Marčinko, časnički namjesnik Krešimir Stanec, časnički namjesnik Zlatko Pračić, stožerna narednica Ljiljana Glavurdić, stožerna narednica Ljilja Martinović i narednica Ljiljana Pokrivač.          

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, odlukom vrhovnog zapovjednika pohvaljeni su bojnici Vjekoslav Pavlović i Marijan Grđan, satnica Mirjana Lohert, satnik Mario Maslov i narednik Stevo Kos. Ministar obrane Republike Hrvatske nagradio je dva, a pohvalio pet pripadnika Oružanih snaga RH. Načelnik GS OS RH nagradio je osam te je pohvalio 21 pripadnika OS RH.

Komentara 1

RO
robertbruckner
20:49 04.08.2014.

neznam zasto su sad opet dobili zeljencije????? sad nas nije niko napao???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije