Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDINŠČINA Što je napravljeno 90 dana nakon promjene vlasti

Uređeni mrtvačnica, ceste i planinarski put

18.11.2008.
u 16:12

Načelnik Budinščine Radovan Hercigonja na konferenciji za novinare osvrnuo se na aktivnosti u općini u proteklih 90 dana, koliko je prošlo od izglasavanja nepovjerenja bivšem načelniku Damiru Fridelju i Poglavarstvu, a vodstvo općine preuzeo je HDZ i HSS.

Sanacija klizišta
– Dovršeno je asfaltiranje oko 1,5 km nerazvrstanih cesta u Pomperovcu, Krapinici, Topličici i naselju Pece i rekonstruirana vodovodna mreža u Krapinici u što je uloženo 35 tisuća kuna. Uređuje se planinarski put Zajezda od Hranića do Železnice u što smo utrošili 100 tisuća kuna, a uređena je i mrtvačnica u Zajezdi – rekao je načelnik općine Budinščina Radovan Hercigonja.

U općini traju radovi na uređenju nerazvrstanih cesta, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije za sanaciju klizišta u Pecama. Izrađen je troškovnik za sanaciju klizišta u Galovcu, a radovi vrijedni 121 tisuću kunu mogli bi početi još ove godine ako to dopuste vremenski uvjeti. U vatrogasnom domu Zajezda uređuju se sanitarni čvorovi, a na društvenom domu u Krapinici planira se ugradnja stolarije i zidarski radovi.

Radovi do kraja godine
– Do kraja 2008. u planu je asfaltiranje nekoliko dionica nerazvrstanih cesta, proširenje i asfaltiranje prilaznog puta od centra Zajezde do groblja i središnje staze na groblju i uređenje parkirališta ispred mrtvačnice – kazao je načelnik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije