Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potok

Uređen je i prilaz zapuštenim njivama

bistrica (1)
presnimila Ljiljana Risek
01.04.2011.
u 12:06

Ivanečke gradske službe pozivaju vlasnike zapuštenih njiva da ih ponovno počnu obrađivati

IVANEC – Radnici varaždinskoga Hidroinga teškim su strojevima pročistili nekoliko stotina metara korita bujičnog potoka Bistrice od njegova ušća u Bednju do pruge Varaždin-Ivanec-Golubovec. Na tom području korito je dosad bilo posve zamuljeno, obraslo šašem, trskom i drugim raslinjem i uvelike je otežavalo protok vode. Na očišćenim dijelovima sada je stanje posve drukčije – korito je produbljeno i prošireno, više ne prijeti poplavljivanje, a kako bi se spriječilo da bujica ne „grize“ obale, one su mjestimično učvršćene kamenom.

Tehničkim uređenjem Bistrice ujedno je očišćen obalni prostor i uređen prilaz parcelama, pa su ivanečke gradske službe pozvale vlasnike zapuštenih njiva da ih ponovno počnu obrađivati. Radovi, koje je naručila varaždinska Ispostava Hrvatskih voda Plitvica-Bednja sada se nastavljaju od pruge u pravcu mosta na ivanečkoj obilaznici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije