Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorili na optužbe

Ured predsjednika: Nismo zabranili ništa vezano uz obilježavanje obljetnice

Ivo Josipović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
19.09.2014.
u 17:03

- Ovakvim činom predsjednik je pokazao svoje pravo lice - navodi se u priopćenju predsjednika ŽO-a HDZ-a.

Međimurski HDZ prozvao je predsjednika Ivu Josipovića i njegov protokol zbog zabrane molitve i blagoslova, što je Protokol Ureda predsjednika ubrzo demantirao.

Predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat u priopćenju za novinare ističe da će obilježavanje 23. godišnjice oslobođenja Međimurja ostati zapamćeno po "nezamislivom i neugodnom incidentu, koji se dogodio nakon polaganja vijenaca kod spomen-zida sa slikama poginulih i nestalih branitelja.

- Izričitim traženjem protokola predsjednika Josipovića, čakovečkom gvardijanu franjevačkog samostana fra Željku Železnjaku zabranjeno je da na čakovečkom središnjem trgu održi zajedničku molitvu i blagoslov, koji su bili uobičajeni dio protokola svih ovih godina - tvrdi Horvat, koji to ocjenjuje grubim kršenjem tradicije i ljudskih prava.

- Ovakvim činom predsjednik je pokazao svoje pravo lice - navodi se u priopćenju predsjednika ŽO-a HDZ-a.

 -  S  obzirom na izrazito sadržajan i opsežan protokol te događanja koja su  se  odvijala na više lokacija, predsjednik je osobno zadužio Međimursku županiju  da pod njegovim pokroviteljstvom fra Željko Željeznak služi misu, koja  je i održana isti dan u jutarnjim satima. Na njoj je u predsjednikovo ime  bio župan Matija Posavec - navodi se u odgovoru Međimurske županije na priopćenje  HDZ-a.  Neprihvatljivo je, kažu u Županiji, da se obilježavanje oslobođenja  koristi  u svrhu skore predizborne predsjedničke kampanje i za diskreditaciju predsjednika.

Iz Protokola Ureda predsjednika poručuju kako oni nisu  bili organizatori obilježavanja 23. obljetnice oslobođenja Međimurja već je je to bila Međimurska županija te da protokol Ureda predsjednika 'nije ništa zabranio vezano uz obilježavanje te obljetnice'.

 - Protokol Ureda predsjednika uobičajeno prihvaća ponuđeni program organizatora događaja na koje se Predsjednik Republike odazvao te samo kad je potrebno usklađuje Predsjednikovu satnicu prema programu organizatora. Stoga je jasno da se radi o izmišljotini i gruboj manipulaciji, poručuju.

>> Prvi puta u kampanji susreli se Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović

Komentara 56

TE
teoodd
13:24 19.09.2014.

Nije sam do stranke to je kucne navike,kod njegovih se nikad nije Bog spominjao,jedino kad se bestijalo.....komunisti nekoliko generacija....

DU
Deleted user
13:23 19.09.2014.

udbaška zmija počela je pokzivati noge

OS
osica
13:03 19.09.2014.

zar nije stranačka pripadnost predsjednika zamrznuta, dok obnaša funkciju.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije