Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ured Bože Petrova poslao priopćenje u vezi tužbe Tomislava Karamarka za klevetu

"Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov u mnogim je medijskim istupima upozoravao na zaštitu nacionalnih i interesa građana"
11. siječnja 2017. u 16:46 106 komentara 13441 prikaza
Božo Petrov
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Ured predsjednika Sabora Bože Petrova danas je poslao priopćenje o tužbi Tomislava Karamarka za klevetu protiv Petrova i Mire Bulja, poručujući kako je Petrov upozoravao na zaštitu nacionalnih i interesa građana, čime je "sigurno oformljena grupa neistomišljenika".

"Možemo potvrditi da je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu uručen zahtjev privatnog tužitelja Tomislava Karamarka, zastupanog po punomoćniku mr. sc. Ivi Brkiću, za odobrenje vođenja kaznenog postupka protiv Bože Petrova, no u skladu s time ne možemo davati izjave, koje bi se mogle protumačiti kao pokušaj utjecanja na odluku Povjerenstva", stoji u priopćenju.

04.02.2016., Zagreb - Tomislav Karamarko dao je ispred Banskih dvora izjavu za medije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL TUŽBA ZBOG IZJAVA O SURADNJI S UDBOM Karamarko: Manolić me povezao s Udbom jer sam se zalagao za lustraciju Tomislav Karamarko i Božo Petrov IVAN HRSTIĆ Hoće li se sad Petrov i Bulj ispričati Karamarku?

"Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov u mnogim je medijskim istupima upozoravao na zaštitu nacionalnih i interesa građana, ukazujući pritom na društvene anomalije koje su uključivale i neke kriminalne radnje, smatrajući kako je potrebno provesti promjene u političkom sustavu, funkcioniranju države i društva općenito. Takvim djelovanjem je sigurno oformljena grupa neistomišljenika, kao i pri bilo kojem drugom pitanju od javnog interesa, a koji svoje privatne interese imaju pravo iznijeti pred nadležnim institucijama koje će potom mjerodavno procijeniti o budućim koracima i odlukama", zaključuje se.

>> 'Da se slušalo Karamarka, Ina bi danas bila kompletno u MOL-ovim rukama'

Elipso

 • Brandfackel:

  Petrov je imao priliku pokrenuti treću opciju sa jakim socijalnom, ali i nacionalnim predznakom. On je slučajno ili namjerno omogućio crvenoj buržoaziji da ih još godinama nitko ne priupita za počinjene zločine i porijeklo imovine. Upravo on će u konačnici ... prikaži još! postati ono što je mislio pripisati Karamarku. Veleizdajnik, a ako se dobrovoljno ne pojavi na sudu, onda i lažov.

 • Avatar Karl_Habsburg
  Karl_Habsburg:

  Aha, sad bu se to otezalo godinu i pol, i kad Petrov ne bu predsjednik sabora, Plenki ga skida, onako, kirurski ...

 • hrza:

  Ma da to Boza ne izigrava Boga?