Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarci preuzimaju SAS Vektor

Uranija: Trebaju nam investitori, a ne ustaše i partizani

vedran uranija
Foto: Filip Brala/PIXSELL
02.03.2015.
u 11:04

SAS Vektor već ima narudžbe za brodove iz Hong Konga, Norveške, ali i iz MUP-a

Godinu i pol dana o radnicima nitko nije vodio računa. Očaj, odlazak na biro i u mirovinu bilo je sve dok se nismo sindikalno organizirali. Ipak dobili smo pozitivnu reakciju ministra Lalovca i ministarstva financija koje je produljilo predstečajnu nagodbu. Sada se pojavio kvalitetni investitor iz švicarske "Mack projekt" koji je dao pismo namjere za tvrtku SAS Vektor za izgradnju malih brodova do 15 metara.

Rekao je ovo Vedran Uranija (na fotografiji) pravni zastupnik SSSH i najavio da će Švicarci koji imaju tržište u Europi i svijetu još od 1987.godine, preuzimanjem SAS Vektora zadržati 30-tak radnika i isplatiti milijun kuna radničkih potraživanja.

- Nama ne trebaju ustaše i partizani, nama trebaju investitori i zato dajemo podršku preuzimanju švicarskoj tvrtki koja posluje i u Rijeci. Mi imamo kvalitetne radnike, tržište i sada ako dođe do preuzimanja i kvalitetnog vlasnika. Očito je da ne treba puno mudrosti za spašavanje zadarskog i hrvatskog gospodarstva - rekao je Vedran Uranija.

- Preko 20 godina sam radio u SAS Vektoru i samo su nas poslali kući bez plaća. Sada se pokrenulo, a iako sam u mirovini ja bih se vratio i radio i uvjeren sam da će biti dobro - rekao je bivši radnik Bogdan Popović.

SAS Vektor već ima narudžbe za brodove iz Hong Konga, Norveške, ali i iz MUP-a. Ročište za predstečajnu nagodbu na kojem bi se trebao dogoditi spas SAS Vektor je najvjerojatnije do kraja tjedna. 

>> SAS Vektor preuzimaju Švicarci?

Komentara 12

Avatar Becarina
Becarina
15:44 02.03.2015.

Drug Uranija je sigurno clan SDPa.

SO
Somelier
12:10 02.03.2015.

I ovaj članak je skroz šugav kao i izjave u njemu. Vidi se da je naručen od crvene vlade. Opet bi oni umiješali ustaše i partizane što je Josipović neprekidno 5 godina radio a Mesić ispred njega 10 godina. To su manipulacije crvenih kmera kada nemaju druga riješenja. Hrvate i HDZ interesuje Hrvatska od 1990 a crveni neka se bave sa onima prije.

MX
MXLCLGTG
13:40 02.03.2015.

Nerazumijem sta prica ovaj Uranija zar su kod nas brodove dosad gradili partizani i ustase pa ih sada netrebamo ili o cemu se ovdje radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije