Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORDNA SEZONA

Uragan Ophelia prijeti Europi: Brzina vjetra i do 130 km/h

Uragan Ophelia
Foto: Twitter
12.10.2017.
u 17:37

Najgori udari oluje očekuju se u sjevernom i zapadnom dijelu Velike Britanije, a brzina vjetrova bi mogla doseći 130 kilometara na sat

Ophelia je postala deseti uzastopni uragan koji se ove godine formirao nad Atlantikom, nakon što je tropska oluja ojačala u uragan prve kategorije.

 

Time je dostignut rekord star cijelo stoljeće koji se dogodio još samo tri puta, 1878., 1886. i 1893. godine, navode meteorolozi. Upozoravaju da bi uragan rano sljedećeg tjedna mogao doseći zapad Velike Britanije. Očekuje se da će se do utorka približiti irskoj obali.

Najgori udari oluje očekuju se u sjevernom i zapadnom dijelu Velike Britanije, a brzina vjetrova bi mogla doseći 130 kilometara na sat, piše Weather.com.

- Ophelia bi trebala ostati uragan prve kategorije u nedjelju, kada će proći zapadno od Portugala, i u ponedjeljak krenuti prema Velikoj Britaniji. Dodatno će podići temperature u Europi, koje će biti od 5 do 7 stupnjeva više od normalnih - javlja Meteorologinja Weather Channela Hannah Findley.

Uragan Ophelia
1/12
Uragan Ophelia
1/13

 

Komentara 9

SJ
Samo ja
18:00 12.10.2017.

hahah odite na Maslenicki mosta,malo po Dalmaciji,pa da vidite sto su ljudi.

IL
ilijan
18:23 12.10.2017.

Kod nas kad puše bura dostiže udare i do 200 km na sat.

MA
marsovac
18:39 12.10.2017.

kod nas to zovu burin,..........ha, ha, ha,...........crijep svaki zavidan,....pa neka pici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije