Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Uragan Ophelia prijeti Europi: Brzina vjetra i do 130 km/h

Najgori udari oluje očekuju se u sjevernom i zapadnom dijelu Velike Britanije, a brzina vjetrova bi mogla doseći 130 kilometara na sat
12. listopada 2017. u 17:37 9 komentara 3586 prikaza
Uragan Ophelia
Foto: Twitter

Ophelia je postala deseti uzastopni uragan koji se ove godine formirao nad Atlantikom, nakon što je tropska oluja ojačala u uragan prve kategorije.

 

Time je dostignut rekord star cijelo stoljeće koji se dogodio još samo tri puta, 1878., 1886. i 1893. godine, navode meteorolozi. Upozoravaju da bi uragan rano sljedećeg tjedna mogao doseći zapad Velike Britanije. Očekuje se da će se do utorka približiti irskoj obali.

Najgori udari oluje očekuju se u sjevernom i zapadnom dijelu Velike Britanije, a brzina vjetrova bi mogla doseći 130 kilometara na sat, piše Weather.com.

- Ophelia bi trebala ostati uragan prve kategorije u nedjelju, kada će proći zapadno od Portugala, i u ponedjeljak krenuti prema Velikoj Britaniji. Dodatno će podići temperature u Europi, koje će biti od 5 do 7 stupnjeva više od normalnih - javlja Meteorologinja Weather Channela Hannah Findley.

Uragan Ophelia
1 / 12
Uragan Irma
Uragan Ophelia
1 / 13
Uragan Irma
Uragan Nate Evakuacija Uragan Nate stigao do obale Mississippija: jaki vjetrovi i podizanje razine mora velika su opasnost uragan Maria Opasan uragan Maria se obrušila na Portoriko: udari vjetra dosežu 250 km/h Uragan Maria `iznimno opasan` Uragan Maria ojačao u petu kategoriju i prijeti Portoriku
 
Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • HRBHB:

    hahah odite na Maslenicki mosta,malo po Dalmaciji,pa da vidite sto su ljudi.

  • ilijan:

    Kod nas kad puše bura dostiže udare i do 200 km na sat.

  • marsovac:

    kod nas to zovu burin,..........ha, ha, ha,...........crijep svaki zavidan,....pa neka pici.