Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stečajni upravitelj

Uputili poziv Ivanu Rudi za predsjedničku kandidaturu

rude
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
17.10.2014.
u 10:49

Srećko Sladoljev je istaknuo kako je Rude čovjek širokih pogleda i znanja

Radnici Naute Lamjane, Autotransporta Šibenik i Imunološkog zavoda uputili su danas javni poziv odvjetniku i stečajnom upravitelju Ivanu Rudi da prihvati njihovu kandidaturu za Predsjednika Republike Hrvatske.

Rude je u ta tri poduzeća bio ili stečajni upravitelj ili član Nadzornog odbora i uspio ih je spasiti od propasti nakon što je smijenjen iz Naute Lamjane kada su radnici vikali vratite nam Rudu, brodogradilište je opet palo na koljena , još se ne zna hoće li Rude prihvatiti radničku inicijativu, a osim radnika podržavaju ga i intelektualci, odnosno znanstvenici poput Srećka Sladoljeva , koji je i koordinator ove inicijative, Hrvoja Mazije....

Srećko Sladoljev je istaknuo kako je Rude čovjek širokih pogleda i znanja te je pročitao pismo sindikalnog povjerenika iz Naute Lamjane koji je naveo da ako je država pred stečajem onda nema boljeg upravitelja odnosno predsjednika od Rude.

Osim Ozrena Matijaševića, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata, ovu inicijativu nije podržao nitko od predsjednika sindikalnih središnjica. Matijašević kaže da je predsjednicima koje kandidiraju stranke teško ostati neovisnima što se vidi i po predsjedniku Ivi Josipoviću koji u pet godina mandata nije sazvao izvanrednu sjednicu Vlade o gospodarstvu da se ne bi zamjerio SDP-u, a Rude kandidiran ispred radnika s tim neće imati nikakvih problema.

Nekoliko stotina  firmi potpisalo je inicijativu za kandidiranje Rude za predsjednika.

>> Ivan Rude: Boljeg sutra nema bez promjene odnosa prema radniku

Komentara 4

LU
lukabulic
11:57 17.10.2014.

komunistička podvala hrvati na izbore svi do jednoga crvena zmija postaje čudovište-

IM
ivan.m.
16:36 17.10.2014.

ma ljudi pogledajmo istini u oči, ovo je prvi put da narod želi nametnuti čovjeka kojemu vjeruje...hvala dragome Bogu...

TE
teoodd
12:21 17.10.2014.

Sto vise kandidata to ce razbiti i usitniti nezadovoljstvo Hrvata sa Josipovicevim neradom i anti Hrvatsvom.To je kuhinja i ovih sindikalista koji su strajkovali sve dok Kukuriku nije stigao a poslije ni rijeci....Nedaj te se Hrvati....Ljepa nasa na celu sa ljepom Nasom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije