Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARTA SUPERIORNOSTI

Uputa sinjske škole: 'Djeci koja nose maske istaknuti da su bolja od onih koji ne nose'

Sinj: Zgrada OŠ fra Pavla Vučkovića i Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
14.09.2020.
u 12:06

Ta je točka posebno zasmetala zastupniku Miri Bulju koji je i podijelio sporne upute

Osnovna škola fra Pavla Vučkovića u Sinju roditeljima svojih učenika na početku školske godine dala je upute kako djeci olakšati prilagodbu na nošenje maski. U uputama se navodi tako da djeci treba objasniti da to nije izbor već pravilo koje treba poštovati, da je u redu ako je ispod maske vruće ili se malo znoje "jer znoje se i ispod odjeće pa ju svejedno nose", da time štite jedni druge, ali i da se osigura da maska djetetu nije preuska. No jedna je točka posebno zasmetala saborskom zastupniku Miri Bulju

- Nije dosta što tjeraju djecu da nose maske na nastavi iako ta ista djeca za odmorom dijele marende, a nakon škole se igraju ne poštujući nikakve epidemiološke mjere jer su samo djeca. U mom Sinju još i savjetuju roditeljima da djeci usađuju osjećaj superiornosti i nadmoći prema onoj djeci koja ne nose maske. Pustite djecu na miru, ionako su istraumatizirana - poručio je Bulj.

SULUDI PEDAGOŠKI SAVJETI U MOM SINJU Nije dosta što tjeraju djecu da nose maske na nastavi iako ta ista djeca za...

Objavljuje Miro BuljNedjelja, 13. rujna 2020.

Upute su u među vremenu uklonjene te se na stranicama škole među obavijestima više ne mogu pronaći.

 

>> VIDEO Roditelji u Šibeniku pokrenuli peticiju protiv obaveznih maski u školama

Ključne riječi

Komentara 1

FH
fancy-hr
14:15 14.09.2020.

Možda i da im stavite trake oko ruke, pregledate krva zrnca, obiteljsko stablo da "superiornost" ostvari svoj puni potencijal. Pustite djecu da budu samo djeca i ništa više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije