Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neugode s turneje

Upravitelj zadruge: Premijerka je jabuke brala u drugom voćnjaku

'06.09.2011.,Mursko Sredisce - Premijerka Jadranka Kosor u braniteljskom vocnjaku brala je jabuke. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
13.09.2011.
u 11:00

– Taj nema veze s Matićem – kaže Stjepan Tarandek. Tvrdi da je odluka suda nepravedna jer Matićevoj tvrtki nije poslao narudžbu niti je s njom sklopio ugovor.

- Premijerka nije brala jabuke u voćnjaku sa spornim sadnicama nego u jednom drugom – kaže Stjepan Tarandek, upravitelj braniteljske zadruge Mura iz Murskog Središća. Novi list prenosi izjave agronoma Joze Matića iz Metkovića koji tvrdi da je Jadranka Kosor nedavno brala jabuke u voćnjaku zasađenom sadnicama koje je on prije šest godina prodao zadruzi, a račun mu još nije plaćen. Spor je završio na Općinskom sudu u Čakovcu koji je 2009. godine donio presudu u njegovu korist pa se dug za 35.000 isporučenih sadnica namiruje s računa zadruge. Riječ je o iznosu od 35.000 kuna plus PDV. Presudu je lani potvrdio i Županijski sud, nakon čega je račun zadruge blokiran.

Upravitelj zadruge Tarandek tvrdi da je premijerka jabuke brala u njegovu voćnjaku koji je predao na upravljanje zadruzi. 

– Taj nema nikakve veze s Matićem – kaže. Tvrdi da je odluka suda nepravedna jer Matićevoj tvrtki nije poslao narudžbu niti je s njom sklopio ugovor. 

– Nisam u HDZ-u. Ovo je podmetanje – kaže Tarandek. Ističe da ne zna koliki se iznos mjesečno skida s računa zadruge za podmirenje duga. 

– Nisam gledao jer mi je muka – kaže. Zadruga je za premijerkina posjeta od privatnika Artura Lukina iz Austrije primila ček na 100.000 eura, za navodnjavanje i zaštitne mreže iznad voćnjaka.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
ponekad
13:03 13.09.2011.

a rugala se Mejsiju kad je dobija ukradenu sliku.

KE
Kex
14:10 13.09.2011.

\"100.000 eura, za navodnjavanje i zaštitne mreže\" je, je. ako sto ostane nakon novog auta, termo zbuke na kuci i vikendici, novog zimskog vrta i proslave u lokalnoj birtiji. ma daj...bas bi volio vidjet kome ce podnjet racun za stoto su utrosena sredstva HDZ-ovoj blagajnici? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije