Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Solidarnost

Uprava RIZ-a: Većina radnika je radila, proizvodnja ide dalje

riz
Foto: Tomislav Miletic/Pixsell
1/6
24.09.2012.
u 12:53

Sumnjaju da ovaj scenarij ima podršku prvog potpredsjednika Radimira Čačića jer bi RIZ za HEP u budućnosti trebao izraditi oko dva milijuna brojila

Dio radnika RIZ Odašiljača ostao je jutros ispred tvrtke u Božidarevićevoj ulici u Zagrebu, solidarizirali su se tako sa jedanaest kolega koji su dobili suspenziju i zabranjen im je ulaz u tvrtku. Suspendirani su predstavnici sindikata, radničkog vijeća, branitelja, malih dioničara, dopredsjednik nadzornog odbora i predstavnik zaposlenika u Upravi.

"Džonom" je uprava krenula na radnike, kažu zaposlenici, jer su im u zgradu zabranili ući zaštitari koje je Uprava angažirala. Radnici su već prosvjedovali protiv nove Uprave i ne priznaju je jer još nije ni upisana u Registar Trgovačkog suda, a prije tri dana onemogućili su članovima Uprave ulazak u zgradu. Pobunjeni radnici uvjereni su da novi sastav Uprave i Nadzornog odbora želi uništiti tvrtku te joj predviđaju sudbinu Kamenskog.

Rezignirani su jer je u NO ušla i Vesna Čižmar, pokajnica iz afere Maestro. Cilj je novog rukovodstva, sumnjaju, da odvede tvrtku u stečaj kako bi se građevinska elita domogla luksuzne lokacije.

– Iza plana za uništenje RIZ Odašiljača stoje bivši direktor Darko Cvjetko i dvojica sumnjivih biznismena Michael Ljubas i Tomislav Tukić. Njih trojica kao vanjski dioničari, koji nisu članovi Udruge malih dioničara, žele  na lokaciji u blizini maksimirskog parka izgradili luksuzno stambeno-poslovno naselje – kazala je sindikalna povjerenica Marina Glokević.

Napominje da je Ljubas već kupio dvije susjedne zgrade. Isti je poduzetnik na križanju Maksimirske i Bukovačke, umjesto kuće koja je bila pod zaštitom i koja se nije smjela rušiti, uspio naći načina da izgradi potpuno novu zgradu. Glokević i bivši član uprave Milić Bijelić sumnjaju da ovaj scenarij ima podršku prvog potpredsjednika Radimira Čačića jer bi RIZ za HEP u budućnosti trebao izraditi oko dva milijuna brojila, a dovede li se RIZ u stečaj taj će posao biti podijeljen privatnicima s povlaštenim informacijama.

Predsjednik Uprave Kamilo Vrana i članovi Robert Hirc i Robert Inkret, inače dosadašnji predsjednik Uprave, opovrgavaju sumnje radnika. Cilj im je, kažu, spasiti tvrtku koja je u vrlo lošem financijskom stanju.

– Ranije su se gubici prikazivali kao uspjeh, sve dobre Inkretove ideje preglasala bi ostala dva člana Uprave. Tvrtka sa 230 zaposlenika na računu ima 10.000 eura i generira gubitke, još ne znamo koliki su dugovi prema dobavljačima. Proizvod imamo, moramo naći tržište i prihvatljivu cijenu. Ove radnike smo zakonski suspendirali jer su fizički sprječavali ulaz Uprave i onemogućili nas da radimo – kazao je Vrana.

Članovi Uprave priznaju da je skupo održavanje pogona na toj lokaciji, no naglašavaju da se oni ne bave nekretninama i podsjećaju da je već 2010. godine RIZ  prodao jednu svoju zgradu u susjednoj ulici.

Zaštitare imaju, kaže, da bi nesmetano radili. Proizvodnja danas pati, napominje, a imaju rok za isporuku odašiljača u Južnu Koreju.

Radnike koji su danas ostali vani neće kazniti, no nada se da će sutra veći dio njih ući u proizvodni pogon.

Ključne riječi

Komentara 7

Učitelj
13:16 24.09.2012.

naravno da ima veze s čačićem, sve ima veze s lopovima iz kukuriku koalicije, pa nije moja baba sad na vlasti. da je, ona bi hapala sebi, hi hi

BS
bstrabi2
13:39 24.09.2012.

Nije važno kako .Kako je neko rekao.Nego kome smeta RIZ?Za to i Gredelj .Bi trebali čelnici sindikata.Napravit velike prosvjede.Ne samo u Zagrebu,nego u cjeloj zemlji.Jer kada medo pleše kod susjeda.Doći će i tebi.Tako je Nestalo Sljeme,Zagrebčanka,TDZ.To samo u Zagrebu,a onda i po cjeloj državi.Željezara Sisak,I Željezara Split. i tako sve po redu.Zato narode dište se .Dok još nije kasno,a već polako je.Jer Čačić,Linić i Mrsić su štetoćine....

TH
thekurcula
13:16 24.09.2012.

Na transparentu piše "maknite pandže...." a ja sam baš sinoć na jednom drugom topicu, koji je strogo uređivan od moderatora da bi se zaštitio integritet hrvatske istine o poreklu hrvatskog jezika, naveo baš primer pandže kao jednog od turcizama u hrvatskom jezioku, kojih ima više, ali su svi birani tako da budu oni koje se u istočnoj redakciji srpskog jezika ne koriste! Dakle, pandža ke turska reč za šapu i nije jasno zašto je ušla u fond reči hrvatskog jezika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije