Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješavanje zaostalih točaka

Uprava FFZG-a proziva Inicijativu: Stotine ljudskih sudbina i dalje drže kao taoci, ovo je neprihvatljivo

Filozofski fakultet
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
01.02.2017.
u 14:00

O dnevnom redu raspravljalo se dva sata, a predstavnici Inicijative, predvođeni profesoricom Meri Tadinac, inzistirali su na alternativnom dnevnom redu, po kojemu bi se prije svih raspravile točke o stanju na Fakultetu i preustroju Uprave

Jučer je propao još jedan pokušaj održavanja sjednice Fakultetskog vijeća zagrebačkog Filozofskog fakulteta, nakon što je većina članova odbila dnevni red koji je predložio v.d. dekana Željko Holjevac. 

Uprava Fakulteta danas se oglasila priopćenjem, u kojem obrazlažu kako je Holjevčeva namjera bila da se prvo odradi 400-injak točaka koje čekaju mjesecima, a tiču se, između ostaloga, postupaka izbora u zvanja i stjecanja doktorata znanosti, u kojima ističu zakonski rokovi.

Za kašnjenje u rješavanju tih točaka Uprava proziva Inicijativu za filozofski koja, tvrde, ne prihvaća sudjelovati na sjednici ako se ne ispune njihovi ultimativni zahtjevi.

- Isprva je to bilo razrješenje dekana, zatim zahtijevanje da se u Vijeće uključe predstavnici studenata čiji je izbor zbog uočenih nepravilnosti pri reviziji i postupku nadzora Ministarstva i Sveučilišta Senat bio poništio, a danas, kada se je privremena Uprava pobrinula da se po propisima provedu novi studentski izbori i kada se je Vijeće po svem trebalo smatrati potpunim i regularnim, postavljen je zahtjev da se prije 400-injak nagomilanih točaka redovitih poslova moraju riješiti njihove ultimativne točke - navodi Uprava.

O dnevnom redu raspravljalo se dva sata, a predstavnici Inicijative, predvođeni profesoricom Meri Tadinac, inzistirali su na alternativnom dnevnom redu, po kojemu bi se prije svih raspravile točke o stanju na Fakultetu i preustroju Uprave.

Uprava tvrdi da je Inicijativa takvim prijedlogom htjela dovesti u pitanje odluke Senata o imenovanju v.d. prodekana i dekana, a zatim "po kratkom postupku smijeniti predstavnike Fakulteta u Senatu i izabrati svoje članove za predstavnike, i to prije svih redovitih točaka o kojima ovise sudbine stotina ljudi".

Kažu i kako je na sjednici bilo vidljivo da je Inicijativa prethodno pripremila ovakvo "usmjeravanje" tijeka sjednice, zbog čega je Holjevac ocijenio da bi nastavak sjednice bio moralno i pravno upitan pa je, nakon bezuspješnog pokušaja da se utvrdi dnevni red kakav je predložio, prekinuo sjednicu.

"U moralnom pogledu neprihvatljivo je da se, nakon što su se stekli uvjeti za regularno rješavanje zaostalih točaka, stotine ljudskih sudbina i dalje drže kao taoci i sredstvo za pritisak u rješavanju pravno dvojbenih zahtjeva koji su artikulirani prije i izvan tijeka same sjednice", stoji u priopćenju Uprave Filozofskog fakulteta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije