Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provala ili opomena?

Upozorenje? Krunskom svjedoku u slučaju Pukanić “počistili” stan

provala, pukanić, svjedok, marjanović (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
08.07.2010.
u 15:44

Iz stana Tomislava Marjanovića ukradeni su namještaj, hladnjak, perilica i slike, a šteta još nije utvrđena.

- Čitav su mi stan “počistili" - požalio se u srijedu susjedi u svojoj zgradi na Remetinečkoj cesti u Zagrebu Tomislav Marjanović (28), krunski svjedok na suđenju optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Susjedi nisu posumnjali

Marjanović, koji već više od godinu dana živi pod zaštitom policije, u svojoj se četvrti nije pojavljivao nekoliko mjeseci. Čuvši za provalu, koja se prema policiji dogodila između 15. lipnja i 7. srpnja, došao je do stana u pratnji policajca koji ga čuvaju. Iz stana mu su ukradeni namještaj, hladnjak, perilica i slike, a šteta još nije utvrđena. Marjanovićevi susjedi tvrde da nisu primijetili ništa neobično te da su za provalu doznali tek nakon što je zgradu okružila policija. Ondje stanove imaju i pritvoreni bivši šef HEP-a Ivan Mravak i Rade Buljubašić, bivši HDZ-ovac za kojeg se lani utvrdilo da je fiktivno zaposlen u HEP-u.

– Njega tu nije bilo već dugo i stan je prazan. Znao je ponekad navratiti, ali to nije bilo često. Otac mu je umro prije dvije godine, a majka je nepokretna i negdje je u domu – kazao je jedan od susjeda.

Neobično je, tvrdi, da se Marjanovićev dolazak u metropolu poklopio s provalom jer nitko od stanara nije ranije primijetio da je brava na Marjanovićevim vratima razvaljena. Stan mu inače policija nije zapečatila, a pitanje je je li ovo obična provala ili neko prikriveno upozorenje svjedoku. Marjanović je inače prije koji mjesec svjedočio na suđenju Robertu Mataniću i drugima, a s njegova svjedočenja javnost je bila isključena. Obrana optuženika žestoko je prigovarala vjerodostojnosti njegova iskaza te je čak tvrdila da mu je status krunskog svjedoka dodijeljen na nezakonit način. Zbog toga su tražili da se njegov iskaz izdvoji iz sudskog spisa, no vijeće zagrebačkoga Županijskog suda kojim presjeda Ivana Kršul taj je zahtjev odbilo.

Novo vještačenje

Odluku sudskog vijeća potvrdio je i Vrhovni sud, a danas je na nastavku suđenja u Zagrebu sutkinja kazala da je odbijen zahtjev i za izdvajanje nalaza telekomunikacijskog vještačenja. Vrhovni je sud taj dokaz proglasio zakonitim, a sutkinja je zbog nekih nejasnoća ipak odredila novo vještačenje.

U Beogradu je pak nastavljeno suđenje u srbijanskom djelu optužnice, gdje se za likvidaciju Pukanića i Franjića terete Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović. Svjedočio je Dragan Hadži Antić, bivši direktor Politike i blizak Jocićev prijatelj.

Kako piše Beta, kazao je da mu je netko iz Hrvatske ponudio da za 50.000 eura otkupi rukopis koji je ostao iza Pukanića.

- Riječ je o kompromitirajućem materijalu o raznim osobama iz javnog života Hrvatske i Srbije. Inače, Pukanić se zajedno s Ratkom Kneževićem bavio medijskim reketom - kazao je Antić.

Komentara 1

Avatar sultan46
sultan46
22:21 08.07.2010.

hahahaha osle mu stvari po nabavnoj cijeni....... za neko vrijeme ce i njega neko ukrasti... smrad --drukara....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije