Naslovnica Vijesti Hrvatska

Upoznajte studente koji imaju ključ promjene

Debatni klub EFZG - pokretači perspektivne mladeži u usponu
07. prosinca 2018. u 14:38 1031 prikaza
Debatni klub EFZG
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/10

U posljednje vrijeme mnogo je govora o budućnosti mladih u Hrvatskoj. Ipak, uspjeli smo pronaći svijetli primjer studenata koji su svoju budućnost hrabro odlučili graditi u svojoj zemlji. Svojim volonterskim djelovanjem članovi Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta u Zagrebu šire vrijednosti zajedništva i stručnog usavršavanja mladih kao temeljnog preduvjeta za ostvarivanje konstantnog napretka cjelokupne populacije. Debatni klub EFZG je neprofitna, apolitična i nevladina udruga, koja svoje djelovanje ostvaruje na Zagrebačkom Sveučilištu. Okupljanjem studenata i njihovim usmjeravanjem naglašava se potreba za aktivnim radom na sebi tijekom studija, potiču se informiranost i razvoj kritičkog razmišljanja te važnost unapređenja privatne i poslovne komunikacije. Upravo zato su inovativnost u projektima i rad na razvoju studentske zajednice prepoznati od strane akademske zajednice te nagrađeni posebnom Dekanovom i posebnom Rektorovom nagradom.

Debatni klub EFZG | Autor : Marko Lončar (BITIFIT by Marko Lončar), agencija Rinzol i Ritz Club Zagreb Foto: Marko Lončar (BITIFIT by Marko Lončar), agencija Rinzol i Ritz Club Zagreb

Članovi Debatnog kluba su ambiciozni te znatiželjni studenti koji su prije izlaska na tržište rada odlučili usavršiti vještine i steći konkretna praktična iskustva u nekim od područja rada udruge: marketingu, prodaji, projektnom menadžmentu te ljudskim resursima. Uz sve to aktivno se bave unapređenjem svojih prezentacijskih te govorničkih vještina kako bi s vremenom bili sposobni samostalno, kvalitetno isprezentirati ideje i sastaviti strukturirani govor prilikom održavanja javnog nastupa. 

Cjelokupnoj studentskoj populaciji doprinose organizacijom projekata, seminara i konferencija sadržajem orijentiranih ka sustavnom razvijanju mladih, praćenju svjetskih trendova i potreba tržišta rada. Dva su velika projekta Debatnog kluba koji se ističu.

Uhvati me za riječ jedan je od spomenutih projekata udruge koji svake godine poprima sve veće razmjere. Zamišljen je kao ciklus predavanja gdje renomirani, uspješni pojedinci iz javnog života zajednice govore o vlastitom putu do uspjeha, usponima i padovima te kroz svoje životne priče pružaju publici dodatnu motivaciju te ih savjetuju kako nakon studija zakoračiti u poslovni svijet i kako ostati pozitivan u tom izazovnom okruženju. Neki od dosadašnjih govornika bili su Nenad Bakić, Mirko Filipović, Petar Grašo, Ivan Šarić, Ana Bučević, Blanka Vlašić, Davor Pavuna te Miroslav Ćiro Blažević. 

Debatni klub EFZG | Autor : Marko Lončar (BITIFIT by Marko Lončar), agencija Rinzol i Ritz Club Zagreb Foto: Marko Lončar (BITIFIT by Marko Lončar), agencija Rinzol i Ritz Club Zagreb

Najznačajniji projekt udruge je Govornička škola koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj polaznika sa svih sveučilišta u Hrvatskoj, koji žele naučiti više o govorništvu i kvalitetnoj komunikaciji na svim razinama. Projekt se održava u gradu Crikvenici već 5. godinu zaredom. Pripremanje studenata za samostalno i uvjerljivo prezentiranje, razumijevanje i kritičko procjenjivanje informacija koje primaju te oslobađanje straha od javnog nastupa temeljni je cilj projekta. Polaznici tijekom tri dana edukacije imaju priliku slušati predavanja i sudjelovati na radionicama vodećih domaćih stručnjaka iz područja komunikologije, govorništva, retorike i psihologije te stječu praktična i teorijska znanja o važnosti kvalitetne argumentacije, verbalnim te, ono najvažnije, neverbalnim čimbenicima govora. Naglasak je na praktičnom dijelu nastave, odnosno radu u manjim grupama uz pomoć mentora, kako bi se što više poticao samostalan rad i natjecateljski duh sudionika, a osim predavanja i radionica, u programu škole su organizirana i tematska druženja s ciljem međusobnog upoznavanja studenata i razmjene poslovnih i studentskih iskustava.

Debatni klub EFZG | Autor : Marko Lončar (BITIFIT by Marko Lončar), agencija Rinzol i Ritz Club Zagreb Foto: Marko Lončar (BITIFIT by Marko Lončar), agencija Rinzol i Ritz Club Zagreb

Debatni klub EFZG jedinstvena je prilika sadašnjim i budućim studentima za otkrivanje novih, korisnih vještina i stjecanje kompetencija koje im pružaju samopouzdanje i sigurnost, izgrađuju njihov karakter i ističu ih od ostalih studenata. Svi mladi proaktivni studenti zainteresirani za stručno usavršavanje u području govorništva pozvani su da zaprate službene stranice Debatnog kluba EFZG na društvenim mrežama (Facebook i Instagram)  te na službenoj web stranici udruge.

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas