Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESNA STAJČIĆ

Uposlili je u Sisačkoj županiji s planom rada za Zagorsku

Vesna Stajčić
Foto: DUZS
1/4
10.04.2015.
u 21:15

To nije moj prijedlog, mogao ga je bilo tko podmetnuti, brani se Vesna Stajčić

Vesna Stajčić, dipl. ing. arh. iz Zagreba, izabrana je, među šest kandidata, za novu ravnateljicu Javne ustanove Zavoda za prostorno uređenje Sisačko-moslavačke županije. Potvrdilo ju je i mjerodavno ministarstvo te je ovih dana njeno imenovanje potpisao i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Nije pri tome smetalo što je na natječaju pod svoj okvirni program rada ustanove za četverogodišnje razdoblje, što je bio uvjet, predala uvelike prepisan program rada Zavoda za prostorno uređenje Krapinsko-zagorske županije, što je jasno vidljivo iz dokumentacije koju posjedujemo. Pod točkom 4. čak i piše “Program rada Zavoda stupa na snagu nakon dobivene suglasnosti župana Krapinsko-zagorske županije”.

Napravit će se bolji

Antun Vidaković, predsjednik upravnog vijeća Zavoda, koje je odlučivalo o izboru najboljeg kandidata, kaže da je to nebitno.

– Dogodio se tipfeler, uočio ga je i član Vijeća Damir Šantek, no nije na Upravnom vijeću da ulazi u suštinu tematike. Nama je bio važan njen životopis. Ako je taj krapinski Zavod uspješan, nemam ništa protiv da ga netko kopira i da bude uspješan poput njega – kaže Vidaković. On ističe i kako je dugogodišnje iskustvo Vesne Stajčić na sličnim poslovima u MORH-u i Ministarstvu prostornog uređenja odlučilo u izboru.

No, drugi kandidati ga demantiraju.

– Nas su i te kako detaljno ispitivali o našim programima rada, a ovako ispada da njezin nisu ni pročitali. Svi smo ispunjavali uvjete i program je trebao odlučivati. Uz to, ovakvo je prepisivanje degradiranje struke – kaže jedan od njih.

Demantira ga, djelomično, i sama Vesna Stajčić.

– To nije bio moj prijedlog plana. To je mogao podmetnuti tko god je htio. Dakako da je i moj plan okvirno napravljen i da će se morati napraviti bolji kad vidimo postojeće stanje u Zavodu, gdje zasad nisam imala uvida – ističe Vesna Stajčić negirajući da je išta prepisivala od programa rada Zavoda Krapinsko-zagorske županije.

No, brojni detalji upućuju na suprotno. Navode se, primjerice, članci statuta i poslovnika koji ne odgovaraju člancima Zavoda za prostorno uređenje Sisačko-moslavačke županije, nego upravo Zavoda Krapinsko-zagorske.

Potvrdila je i ministrica

Dokumente smo predočili i županu Žiniću, koji je potpisao imenovanje V. Stajčić.

– Moram priznati da ovo nisam vidio i ne podržavam ovako nešto. Program rada nisam imao na uvid, to je posao Upravnog vijeća. No, V. Stajčić je potvrđena i od ministrice i ima solidan životopis, nemam razloga sumnjati u odluku Upravnog vijeća – kaže Žinić.

>> Sisačko-moslavačka županija podnijet će kaznenu prijavu protiv Zdenka Vahovca (SDP)

Komentara 6

OS
osica
22:06 10.04.2015.

Tragikomično "ali zar podobni moraju pisati nekave programe ? Ma dajte molim vas " , prepisuju samo u HDZ u.

PR
propalismoFranjoskroz
09:03 11.04.2015.

Hdz po starom, pa Zinic je tek par par mjeseci tu i vec nestalo 10 miliona za skolu u Popovaci??

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:15 10.04.2015.

Ma nemoguce, gdje bi oni to...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije