Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez kod kupnje na internetu

Uplatio nekoliko stotina tisuća kuna za stroj koji nikad nije dobio

Računalo prevara kviz
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
17.11.2022.
u 15:56

Prema prijavi, on je s predstavnicom tvrtke iz Nizozemske dogovorio i temeljem predračuna tvrtke prema dogovoru uplatio iznos od više stotina tisuća kuna za kupnju radnog stroja.

Policijskoj upravi varaždinskoj javio se 63-godišnjak i rekao da je prevaren prilikom kupnje radnog stroja za koji je oglas pronašao na jednom internetskom oglasniku. Prema prijavi, on je s predstavnicom tvrtke iz Nizozemske dogovorio i temeljem predračuna tvrtke prema dogovoru uplatio iznos od više stotina tisuća kuna za kupnju radnog stroja.

- Nakon uplate nije do dogovorenog datuma zaprimio radni stroj, a osoba sa kojom je dogovorio prodaju više mu se ne javlja - kažu u policiji koja traži počinitelja. Apeliraju na građane da budu oprezni prilikom kupnje na internetu, posebno kad kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovom gradu, županiji i državi, pa ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe.

- Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, i unaprijed plaćanje proizvoda u cijelosti kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. Ako se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrene odgovarajući postupak. Uz to svakako treba o prijevari obavijestiti i administratora internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje - napominju u policiji. 

Ključne riječi

Komentara 3

DE
dedač
06:50 18.11.2022.

stara vijest godinu dana skoro

MO
modovisisajteMaraschino
16:35 17.11.2022.

tako je to kod super povoljnih oglasa

TE
Templo
16:13 17.11.2022.

Uvijek je bilo, dok je ovaca bit ce i vune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije