Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPO PLATILA NAIVNOST

'Liječio' joj uroke preko interneta, uzeo joj novac, pa joj se prestao javljati

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
28.08.2019.
u 14:08

Iz policije savjetuju da građani o navedenom upozore i starije članove svojih obitelji, s obzirom na to da starije osobe, zbog odmakle životne dobi, češće postaju žrtve različitih prijevara

Da naivnost građana ponekad te iste građene može skupo stajati svjedoči primjer o kojem je izvijestila rovinjska policija.

Njima se, naime, javila 63-godišnjakinja, koja je ostala bez više stotina kuna, da bi potom shvatila da je prevarena. Kako je žena ispričala policiji, preko društvenih mreža stupila je u kontakt s nepoznatim muškarcem, koji joj je kazao da živi na području Srbije te joj je ponudio skidanje uroka i liječenje na daljinu.

Ona mu je povjerovala te mu je za te “usluge” u dva navrata uplatila više stotina kuna, nakon čega joj se on prestao javljati te joj je blokirao pristup njegovom profilu. Tada je  shvatila da je riječ o prevari te je sve odlučila prijaviti policiji. A policija ponovo  upozorava građane da budu oprezni, da pripaze kome uplaćuju novac te da ne nasjedaju na priče osoba koje navodno imaju sposobnost izlječenja, proricanja budućnosti i skidanja uroka.

Uz to iz policije savjetuju da građani o navedenom upozore i starije članove svojih obitelji, s obzirom na to da starije osobe, zbog odmakle životne dobi, češće postaju žrtve različitih prijevara

 

Ključne riječi

Komentara 5

CA
cacko
12:54 28.08.2019.

Naivnost se mora kaznjavati.

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
14:32 28.08.2019.

Žena je izliječena od vlastite gluposti. Sve u životu košta!

LU
lukathereem
14:19 28.08.2019.

Lovely jubbely

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije