Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUSPJELO RAZBOJSTVO

Upao u banku sa zračnicom, dobio godinu dana zatvora

Damir Čampiš
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
15.12.2015.
u 18:00

Naime, optužnica je preinačena, pošto je naknadnim vještačenjem utvrđeno da njegova zračnica, koju je ručno preradio u malokalibarsku pušku, nije bila ubojita i da se iz nje nije moglo pucati.

Damir  Čampiš  (47)  iz  Grabarja  kod  Požege  nepravomoćno je na brodskom Županijskom  sudu  osuđen  na  godinu  dana  zatvora,  ali  zbog  olakotnih okolnosti  kazna  mu  je  zamijenjena  radom  za  opće dobro. Čampiš je 19. siječnja ove godine, naoružan puškom i maskiran, pokušao orobiti poslovnicu Splitske  banke  u Slavonskom Brodu. U tome ga je spriječio zaštitar, pa je
pobjegao  bez  plijena,  a  zahvaljujući podrobnom opisu ubrzo je i uhićen. 

Čampiš  je  ispočetka  negirao  krivnju, govorio je kako se on samo šalio i kako  se  u  banku došao “proveseliti”, a prilikom bijega s mjesta događaja navodno  je  vikao  “Ovo  su  maškare”.  Na kraju je, međutim, ipak priznao pokušaj razbojništva, ali ne s oružjem, nego s ozbiljnom prijetnjom. 

Naime, optužnica je preinačena, pošto je naknadnim vještačenjem utvrđeno da njegova  zračnica, koju je ručno preradio u malokalibarsku pušku, nije bila ubojita i da se iz nje nije moglo pucati.

– U Brod sam stigao vlakom, a pred bankom  sam razmišljao hoću li ući ili ne.  Jedino  čega  se sjećam je da sam djelatnicima banke rekao “Ajde, samo polako”.  Ništa  drugo  nisam govorio, a zaštitar je već krenuo prema meni. Ako  sam  pušku  usmjerio  prema  djetetu,  to je bilo slučajno – branio se Čampiš tijekom suđenja.

Prema riječima  sutkinje Marije Balenović, za kazneno djelo koje je počinio Čampiš  propisana  je  zatvorska  kazna  u  trajanju  od jedne do 10 godina zatvora.

–  Optuženik  je  izrazio iskreno kajanje, a kako se usto radi o čovjeku na marginama  društva,  sudioniku Domovinskog rata koji boluje od PTSP-a, koji živi  na  rubu  egzistencije  i  koji je čak pokušao počiniti samoubojstvo, izrečena mu je minimalna kazna – kazala je sutkinja.

Ako  se  zakazanog  datuma  ne pojavi na radu za opće dobro, Čampiš će ipak morati u zatvor.

Komentara 1

SC
schwertransport
19:05 16.12.2015.

A jadan.....valjda ce si za iduci put nabavit automatsku pusku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije