Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na radu

Upao među noževe freze na traktoru i poginuo

traktor
Željko Mršić/Pixsell
29.04.2010.
u 10:46

Radio je na pripremi zemljišta za sadnju vinograda, plavca i babića. Navodno je upao u frezu, zadnji dio traktora za usitnjavanje zemlje.

JADRTOVAC - Aldo Gulin (40) iz Šibenika poginuo je jučer oko 23.30sati kod Jadrtovca, na predjelu bivše streljane, dok je kao vozač traktora radio u trećoj smjeni pripremajući zemljište za sadnju vinograda. Pao je pod tri tone težak taktor koji je na zadnjem dijelu imao noževe 'freze', za usitnjavanje zemlje, kamena. Na licu mjesta ostao mrtav.

Mještani tvrde da radnici već dva tijedna rade u tri smjene i da im je jedina rasvijeta u vinogradu 'far' traktora.

- Najvjerojatnije je zaustavio traktor marke 'T7060 New Hollond T2' na nizbrdici radi redovitog podmazivanja tzv. mlina na stražnjem dijelu traktora. Tom prilikom zbog slabo zategnute ručne kočnice i vibracije motora traktor je nekontrolirano krenuo nizbrdo. Smrtno stradali je u namjeri da ga zaustavi, pao pod traktor - priopćila je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko kninske županije.

Nesreća se dogodila na plantažnom vinogradu u vlasništvu dvije tvrtke, Vinoline, u vlasništvu Marina i Nikole Plenkovića, te Vinarium, u vlasništvu zagrebačkog stomatologa Alena Dunđera. Trojac je na šibenskom područiju počeo saditi prije tri godine i to na površini od 12 hektara, koje je dobio od Hrvatskih šuma na pravo služnosti 50 godina.

Ključne riječi

Komentara 2

HR
hrvoje76
11:57 29.04.2010.

nevjerojatno! ko da je bitno jel plavac il nije... sta? da je sadio rizling nebi poginuo?

DZ
DzonVejn
17:21 29.04.2010.

Nisu \"Područiju\", \"Rasvijeta\", \"tijedan\" nego područje, rasvjeta, tjedan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije