Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolnici mokri i skliski

Upaljen žuti alarm za dio Hrvatske, zbog vjetra prekinuta katamaranska linija

Jugo u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
06.11.2018.
u 12:24

Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, a mogući su i odroni, javlja HAK

U unutrašnjosti će tijekom današnjeg dana biti mjestimice maglovito, a u Slavoniji i na krajnjem jugu zemlje pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji i gorskim predjelima promjenljivo oblačno, a ponegdje će pasti i malo kiše. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugoistočni, a na Jadranu umjereno i ponegdje jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 14 i 19, a na Jadranu od 19 do 23 °C, javlja DHMZ.

Zbog jakog juga za Jadran je izdano žuto upozorenje

U srijedu na Jadranu, u gorskim područjima i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti djelomice sunčano i uglavnom suho, a ujutro mjestimice maglovito. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjereno jugo postupno slabjeti, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na jugozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna na kopnu od 14 do 19 te između 17 i 22 °C na Jadranu.

Foto: Screenshot DHMZ

Kako javlja HAK kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Lici i Dalmaciji. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku, a mogući su i odroni. Ponegdje ima i magle. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Foto: Screenshot DHMZ

Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta:

A1 između Zagreba i Karlovca;
A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Križa;
A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba;
A6 Rijeka-Zagreb između Vrbovskog i Bosiljeva;
A10 Čarapine-Ploče i
A11 Zagreb-Velika Gorica-Lekenik.

U prekidu je katamaranska linija 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka, zbog vjetra.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Pogledajte video koje su najbolje zimske gume:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
12:28 06.11.2018.

kod mene je magla, ne vidim ništa žutog. osim na semaforu. i u čaši. žuti muškat. jako se dobro paše sa kolačem. voda mi se zadržava u čaši, muškat ne... svašta, ajmo svi na ulice gledat alarme!! hej, kolnici mokri, skliski, ko da nikad u jesen nije tako!

RI
ribar110
13:21 06.11.2018.

Naravno da prognozu nije loše pratiti pogotovo ako čovjek ide na put ali najave kojekakvih alarma stvarno su bez smisla.Vjerujte da bi se nekada za takve stvari ozbiljno odgovaralo i kažnjavalo,tu ne mislim samo na doba bivše države jer izazivanje straha i panike za neke može biti pogubno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije