Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje neobično toplo

Uključen meteoalarm, moguće je nevrijeme: Prognostičari objavili koje će dijelove prvo zahvatiti

Olujno nevrijeme stiglo je u Pulu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/6
24.10.2023.
u 07:28

I ovaj će tjedan proći u znaku južine, za listopad neuobičajene topline te povremene kiše, gdjekad i u obliku obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, koji će u većini Hrvatske vjerojatno najčešći i najobilniji biti u srijedu i vjerojatno u petak

Danas će biti djelomice sunčano vrijeme, no sa zapada će postupno pristizati sve više oblaka. Od sredine dana mjestimična kiša očekuje se na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a lokalno su mogući jače izraženi pljuskovi s grmljavinom te obilna oborina. Navečer će se oborina proširiti i drugdje, dok će na istoku i krajnjem jugu zemlje do kraja dana kiša vjerojatno izostati.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, ponegdje i jak. Na Jadranu umjereno do jako jugo, poslijepodne i olujno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25°C. Meteoalarm je upaljen za obalu zbog jakih udara vjetra, javlja DHMZ.

U srijedu pak promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i povremenom kišom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega, lokalno i obilnijom, ponegdje u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar uglavnom umjeren jugozapadni, na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak i jugo. Minimalna temperatura između 13 i 17°C, na Jadranu od 17 do 19°C. Danju u unutrašnjosti malo manje toplo, najviša temperatura od 17 do 21, na obali i otocima uglavnom od 21 do 24°C.

Također je upaljen Meteoalarm za obalu, a osim vjetra, mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Treba računati na lokalno obilniju oborinu.

VEZANI ČLANCI:

I ovaj će tjedan proći u znaku južine, za listopad neuobičajene topline te povremene kiše, gdjekad i u obliku obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom koji će u većini Hrvatske vjerojatno najčešći i najobilniji biti u srijedu i vjerojatno u petak, javlja HRT. Osim lokalno obilne kiše, na Jadranu će do poplavljivanja nekih riva dolaziti i zbog povremeno jakog i olujnog juga i jugozapadnjaka.

"Idući dani na Jadranu bit će vrlo promjenjivi. Izraženi pljuskovi i grmljavina te obilna oborina najvjerojatniji su u noći na srijedu te opet u petak. Pritom će povremeno puhati jako jugo, južni i jugozapadni vjetar, a temperatura će i dalje biti iznad prosjeka za ovo doba godine. I na kopnu promjenjivo i neuobičajeno toplo, uz većinom umjeren jugozapadnjak. Kiša će biti češća u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, gdje su lokalno moguće i obilnije oborine, osobito u prvom dijelu srijede", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Komentara 7

AK
Aka
13:48 24.10.2023.

Ovaj metonapad na moje živce traje već tjedan dana, stalno žuti alarmi a vani je u Zg padala jednom kišica, drugi puta je rosilo, vjetra niotkuda i tako niti sušim veš, niti hodam bez kišobrana, čekam da prođu alarmi da mi ne odnseu veš sa štrika i mene skupa s njime?

MO
montello
09:09 24.10.2023.

Pretoplo za OVO doba godine

UG
ugroženi
17:42 24.10.2023.

Za sirotinju je toplina uvijek dobra. Za bogatune je zima, sarma i skijača. Samo da toplina što duže potraje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije