Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar u bizovcu

Upaljač joj je pao u ladicu, a ladica na drveni pod. Požar progutao sve

požar u kući (1)
Foto: Davor Javorović
1/4
24.03.2013.
u 11:13

Upaljač se zapalio pa ga je instinktivno odbacila iz ruke. Pao je u otvorenu ladicu regala, koju je zatim izvadila i bacila na drveni pod. Vatra se tek tada razbuktala

Anica Vidović punila je upaljač plinom u svom dnevnom boravku u Samatovcima pokraj Osijeka u subotu navečer. Samo tri minute poslije, buknuo je požar u kojem je ostala gotovo bez svega.

 – Plin mi je prešao preko ruke. Kad sam pritisnula upaljač, samo je buknulo – opisuje nam 51-godišnja žena. Plamteći je upaljač instinktivno bacila iz ruke, a pao je u otvorenu ladicu kutne garniture. Ladicu je, kako je izvijestila policija, izvukla i bacila na drveni pod, ali se vatra u trenu proširila.

 – Plina je bilo i u ladici, posvuda je pokapalo. Lijekovi su bili unutra pa su karton i plastika brzo počeli gorjeti – prepričava Anica kojoj je vatra spalila i dio kose. Plameni jezici izdizali su se do stropa. Progutali su sav namještaj u dnevnoj sobi, blagovaonici i kuhinji. Izgorjela su i dva PVC prozora.

Istrčala je potom na dvorište, a odmah su priskočili i susjedi koji su pozvali vatrogasce.

– Gasila sam vatru vodom, ali nije bilo pomoći. Nisam ništa uspjela spasiti. Da sam barem torbicu i dokumente uzela – govori.

– Jedan je susjed dotrčao s vatrogasnim aparatom, razbio prozor i počeo gasiti, ali nije uspio zaustaviti požar – kazao je njezin 26-godišnji sin Hrvoje. Anica se u kuću u Ulici P. Kovačevića doselila prije šest i pol godina, kao samohrana majka. Uz Hrvoja ima još dvije godine stariju kćer u Zagrebu.

– Ostala mi je samo moja slika za uspomenu – šali se u svom očaju Anica, pokazujući staru, nevažeću osobnu iskaznicu koja jedina nije potpuno izgorjela.

>> Izbio požar u stanu u Rijeci, stradala žena

Ključne riječi

Komentara 4

SI
siny
21:19 24.03.2013.

pusenje je stetno za zdravlje

BL
BlackKnightCanada
20:54 24.03.2013.

Pa sada si porusila... Pusi i dalje pa ti mozda i ta stara iskaznica ode u dim. Prav ti budi. Jesi li sada shvatila, kakvo su zlo cigarete. Ne samo sto trujes sve oko sebe, vec ces jos nekoga i spaliti. Zamisli, da si bila u zgradi sa stotinu apartmana i da ti se to dogodilo ?

DU
Deleted user
21:28 24.03.2013.

Eh da je bila malo snalažljivija.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije