Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava na ljetovanju

Upali u hotel i izrešetali 48 osoba dok su gledale utakmicu Mundijala

Kenija,napad
Foto: Reuters Screenshot
1/3
16.06.2014.
u 09:51

Napadi su se dogodili u turističkom središtu Mpeketoni na obali Indijskoj oceana, 100 kilometara udaljenom od granice sa Somalijom

Islamistički ekstremisti ubili su najmanje 48 osoba u napadu na hotele i policijsku postaju u Keniji. Napadi su se dogodili u turističkom središtu Mpeketoni na obali Indijskoj oceana, 100 kilometara udaljenom od granice sa Somalijom, a ubijeni su većinom gosti hotela koji su u vrijeme napada sinoć oko 20.30 sati gledali prijenos nogometne utakmice sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, javlja Reuters.

Svjedoci su naveli da je pucnjava trajala nekoliko sati te da su neke od napadnutih zgrada bile u plamenu. Vidjeli su naoružane muškarce s prekrivenim licima koji su prije upada na policijsku postaju bacili eksploziv. BBC piše da su navodno zapalili i dva hotela te izvršili napad na lokalnu banku.

Još nije poznato tko stoji iza smrtonosnih napada, no kenijska vojska pretpostavlja da je riječ o pripadnicima Al-Shababa koji su povezani s Al-Qa'idom.

>>U eksploziji bombe u Nigeriji poginulo više ljubitelja nogometa
 

Komentara 14

XA
xaron
19:26 16.06.2014.

Imaju divne čiste plaže, sve je jeftino ... jedini problem je šta možeš lako ostati bez glave.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
13:55 16.06.2014.

Jesu li to oni izvjezbani u drzavi za koju pusic trazi hitno primanje u eu?

MJ
mato.juric.963
10:15 16.06.2014.

Koikoli ovakvi ima u Bosni i Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije