Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA KAMIONI

"Uočio sam nepravilnosti u kupnji, a MORH me degradirao u Knin"

berislav rončević
Arhiva VL
19.03.2010.
u 16:08

Razlika cijena iz poništenog natječaja i onih po kojima su kupljeni kamioni bila je velika, čak 14 milijuna kuna, kazao je svjedok Radmilo Jasak.

Državni tajnik Mate Raboteg ponovno će svjedočiti u postupku protiv Berislava Rončevića, odlučio je sud, na prijedlog obrane koja tvrdi da je na konferenciji za novinare 2005. godine branio nabavu kamiona, a na sudu je tvrdio da je tek nekoliko godina kasnije doznao da je odgovorna osoba.

Zanimljiv iskaz dao je Radmilo Jasak, koji je bio načelnik inspekcije, podređen Jozi Miličeviću, koji je rekao da natječaj nije trebalo poništiti.

– Usporedbom cijena iz poništenog natječaja s cijenom po kojoj su kupljeni utvrdili smo veliku razliku, mislim 14 mil. kuna - rekao je Jasak.

Objasnio je da je cijene po kojima su kupljeni skinuo s MORH-ovih internetskih stranica jer nisu mogli dobiti na uvid kupoprodajni ugovor.

- Nakon toga mi je rečeno da nemam što tražiti u MORH-u, jer tu nije mjesto onome tko ruši ministra i Vladu pa sam degradiran na mjesto u Kninu.

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:31 19.03.2010.

evo nas uskoro pred još jednom presudom?! doduše mi materijalnih dokaza nemamo ali vjerujemo svjedocima tužiteljstva...

BA
basket
18:20 19.03.2010.

koliko ja znam sud je utvrdio da konkurentne ponude nisu zadovoljavale uvjetima natjecaja i da nije bilo nekih malverzacija, mislim od pocetka je jasno da je ta afera izasla iz mesiceve glave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije