Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Uoči pada aviona s Kaczynskim u pilotskoj kabini bio – general

Kaczynski
AFP
25.05.2010.
u 17:56

Istražitelji poriču da se utjecalo na pilote, ali ne znaju zašto su general Blasik i još jedna osoba ulazili u pilotsku kabinu.

U posljednjim trenucima leta na kojem je 10. travnja kod Smolenska poginuo cijeli politički i vojni vrh Poljske, u pilotsku kabinu ulazio je zapovjednik poljskih zračnih snaga. Ruski i poljski istražitelji obznanili su preliminarne rezultate istrage, javlja AP, prema kojoj odgovornost pada na pilote, no poljski PAP doznaje da je 15-ak minuta prije nesreće u kabinu ulazio general Andrzej Blasik.

Spominje se i još jedan glas u kokpitu koji ne pripada posadi, zbog čega se u javnosti nagađa o mogućem pritisku na pilote oko načina leta. Istražitelji poriču da se utjecalo na pilote. Što se ostalog tiče, kilometar prije piste avion je ušao u guduru duboku 15 metara, što je moglo utjecati na očitanje visine.

11 minuta prije pada posada je upozorena da je vidljivost smanjena te im je savjetovano da produže put. Uoči udara u stablo, automatski glas posadu je upozorio da je ispred njih teren. 18 sekundi prije udarca kompjutor im je savjetovao da povećaju visinu, a pet sekundi prije udarca pilot je isključio automatski pilot.

Ključne riječi

Komentara 5

OR
orisis
05:58 26.05.2010.

laketaho -potpisujem...

UK
Ugo Kajvez
18:19 25.05.2010.

Bahatost skupo košta ............

OB
-obrisani-
18:37 25.05.2010.

tak to svakako nije bilo kak tu pise, tocno je da je bio jedan glas koji ne pripada kabini plus ovaj od generala, pilot koji je letio bio je jedan od naiskusnijih u poljskoj a udruzenje pilota izdalo je saopcenje: pilot (neznam kak se vec zvao) nikad nebi bio 4 puta pokusavao sletjeti da na njega nisu vrsili pritisak nije bilo receno ko), ali to isto pilotsko udruzenje obzanilo je da je kacinski vec jednom bio u kabini i prijetio posadi leta, na jednom drugom letu, tak ti je to dok amateri pokusavaju upravljat avionima, kamoli srece da ga pilot nijee poslusao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije