Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krađa ili zločin?

Uoči Dana sjećanja u Saborskom ukradene dvije spomen-ploče

saborsko01_nnn_kar_121110
nnn
12.11.2010.
u 09:40

Lani postavljene brončane ploče s imenima poginulih branitelja otrgnute su s postolja na mjjestima gdje su ubijeni

Dva od tri spomen-obilježja poginulim braniteljima u Saborskom oskvrnuta su u noći sa srijede na četvrtak. Ukradene su brončane ploče s imenima branitelja. Dogodilo se to uoči tužne obljetnice pada Saborskog, njegova razaranja i ubojstva 22 mještanina, 12. studenoga 1991.

– Treće spomen-obilježje u naselju Kuselj nije oštećeno, vjerojatno zbog blizine kuća – kazala je Đurđica Špehar, načelnica Saborskog.

Jedna je spomen-ploča bila je na ulazu u Saborsko, a druga na izlazu, uz cestu za Plitvice. Lani su ih, za obljetnicu Oluje, podigli članovi UHBDR-a na mjestima gdje su branitelji poginuli. U srijedu navečer, po riječima mještana, bile su neoštećene.

- Moguće je i da netko ovim nedjelom želi pomutiti dobre odnose Hrvata i Srba ili baciti sjenu na obilježavanje dana stradanja Saborčana i našeg mjesta. Nadamo se da će policija otkriti počinitelja - rekla je Đurđica Špehar i najavila da će, ne budu li pronađene spomen-ploče, u čast poginulih branitelja biti postavljene nove.

Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke, potvrdila nam je da je policija obavila očevid te da slijedi kriminalističko istraživanje tog slučaja.

Saborčani se danas polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, komemoracijom i svetom misom prisjećaju 52 svoja sumještana, branitelja i civila, poginula u Domovinskom ratu, te 12. studenoga 1991. kada su prognani iz Saborskog, a njihovo mjesto sravnjeno sa zemljom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije