Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD BENKOVCA

Unuci pronašli djedovu zračnu pušku, 9-godišnjak lakše ozlijeđen

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
19.03.2021.
u 09:56

Protiv 61- godišnjaka podnesena je kaznena prijava, a sumnjiči ga se da je izazvao opasnost za život.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiči ga se da kao vlasnik oružja C kategorije (zračne puške) nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama i time izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi.

Naime, u srijedu, 17. ožujka u popodnevnim satima u Lišanima Ostrovičkim, u dvorištu obiteljske kuće dijete u dobi od 12 godina je streljivom zračne puške lakše ozlijedio dijete od 9 godina kojemu je pružena liječnička pomoć u mjesnoj liječničkoj ordinaciji.

Oružje mu je oduzeto, te se protiv 61-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Zapriječena kazna za ovo kazneno djelo je do tri godine zatvora. 

Ključne riječi

Komentara 1

SA
SamoIstina
10:24 19.03.2021.

Bez brige ovaj će biti osuđen za zračnu pušku, no zato cigoin za arsenal oružja kojim je mogao naoružati vod vojske ne će, pripada manjinskoj zajednici pod radnim naslovom srbin ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije