Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Uništili majansku piramidu jer su trebali šljunak za gradnju ceste!

Belize piramida Maje
Screenshot/YouTube
14.05.2013.
u 19:33

– Ne postoji mogućnost da radnici nisu znali što uništavaju – kazao je John Morris s Instituta za arheologiju Belizea.

Vlasti Belizea optužile su građevinsku kompaniju da je uništila jednu od najvećih piramida drevnog naroda Maja.

Direktor Instituta za arheologiju u Belizeu Jaime Awe kazao je da je hram Noh Mul buldožerima uništila građevinska kompanija jer im je ponestalo šljunka za gradnju ceste.

Nakon devastacije građevinara od hrama starog oko 2300 godina ostao je samo manji dio jezgre. Policija istražuje ovu nevjerojatnu devastaciju kulturne baštine. Arheolozi tvrde da ovo nije prvi incident takve vrste. – Razaranje majanskih nasipa za popunjavanje cesta velik je problem u Belizeu – kazao je profesor Normand Hammond za AP.

Arheologe su o najnovijem slučaju devastacije obavijestili krajem prošlog tjedna. Majanski kompleks smješten je na privatnoj zemlji, ali je po zakonu pod zaštitom države. – Ne postoji mogućnost da radnici nisu znali što uništavaju – kazao je John Morris s Instituta za arheologiju Belizea. Tužitelji razmišljaju o podizanju tužbe protiv građevinske tvrtke.

>>Francuzi otkopali 35 minijaturnih piramida

>>Potajno se popeli na vrh piramide i snimili ove veličanstvene prizore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije