Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kibernetički kriminal

Uništili bazu podataka bivše tvrtke i oštetili je za 230.000 kuna

Cyberbullying ilustracija
Foto: Niall Carson/Press Association/PIXSELL
16.04.2020.
u 14:13

Optužnicu je protiv dvojice muškaraca podiglo riječko Općinsko državno odvjetništvo

Dvojica mladića u dobi od 26 i 23 godine optuženi su zbog kibernetičkog kriminala, a optužnicu je protiv njih podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci. Njih su dvojica bili zaposlenici informatičkog odjela jedne tvrtke koja ima sjedište na Krku.

Kao bivšim zaposlenicima bilo im je poznato kako da pristupe računalnom sustavu tvrtke. Tereti ih se da su tijekom prosinca 2019. neovlašteno pristupali računalima tvrtke te da su pri tome uništili bazu podataka računalnog sustava tvrtke, pri čemu su spomenutu tvrtku oštetili za 230.000 kuna.

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
14:48 16.04.2020.

jaka zaštita. kad se nekoga otpusti onda se treba promijeniti passworde. kladim se da su svi imali isti administratorski password. ima tome negdje 15-20 godina, nešto sam morao u prometnoj policiji Bjelovar raditi na njihovom sustavu pa sam pitao daa mi daju administracijke ovlasti pa su mi rekli da je password za sve "MUP"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije