Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U BIH

Uništen spomenik poginulim hrvatskim braniteljima kod Viteza

HDZ BiH
24.10.2021.
u 19:29

"Vjerujemo da je ovo izraz neodgojenih pojedinaca kojima ništa nije sveto, a ne organizirani napad na hrvatska znamenja“, stoji u reagiranju načelnika Marjanovića

Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima nedaleko od Viteza u središnjoj Bosni oskvrnuto je tijekom protekle noći što je izazvalo oštra reagiranja tamošnjih hrvatskih dužnosnika i HDZ-a BiH.  

Policija je provela očevid na spomen obilježju poginulim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane u mjestu Gaćice kod Viteza gdje su pod okriljem noći nepoznati počinitelji polomili metalnu ogradu, te uništili postavljeni kamen.

Proteklih nekoliko tjedana ovo je spomen obilježje bilo posve obnovljeno u što su utrošena značajna financijska sredstva. Načelnik Viteza Boris Marjanović izrazio je očekivanje da će počinitelji brzo biti otkriveni, te izrazio potporu stanovnicima naselja Gaćice.

"Vjerujemo da je ovo izraz neodgojenih pojedinaca kojima ništa nije sveto, a ne organizirani napad na hrvatska znamenja“, stoji u reagiranju načelnika Marjanovića.

HDZ BiH je oštro osudio incident navodeći kako se radi o napadu vandala i primitivaca

 

Ključne riječi

Komentara 72

MP
miroslav.petkovic.7564
19:58 24.10.2021.

To su dobri Bosnjani iz Gornje Maoce tj Vehabije ...Sva ta bagra je ista.

Avatar Graničar
Graničar
20:36 24.10.2021.

Muslimanoarmijaši.

OC
OCB
19:41 24.10.2021.

Ukazivač, daj malo solidarnosti sa BiH hrvatima. Neće škoditi, vjeruj mi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije