Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

UNICEF-ov program za mlade ZABUM

UNICEF-ov program za mlade ZABUM
Foto: Mislav Mesek
1/2
08.09.2021.
u 06:00

ZABUM – Za budućnost mladih jedinstven je program za adolescente i mlade koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a provodi se u suradnji s partnerima – organizacijama koje rade s mladima i za mlade.

Kroz različite aktivnosti programa ZABUM mladi iz cijele Hrvatske imaju priliku unaprijediti i usvojiti vještine koje će im pomoći da budu informirani, samostalni i angažirani građani. ZABUM mladima osigurava prostor, prilike i alate za aktivno sudjelovanje u zajednici u kojoj žive te ih potiče da zajedno rade na pronalaženju rješenja koja će život u zajednici učiniti kvalitetnijim i boljim. 

Program se kontinuirano razvija prilagođujući se trenutačnim društvenim prilikama, a aktivnosti uključuju UPSHIFT radionice za izgradnju vještina socijalnog poduzetništva mladih, programe za razvijanje vještina za 21. stoljeće te digitalnu platformu ZABUM voice koja mladima omogućuje da iskažu stavove o pitanjima do kojih im je stalo te da utječu na društvene promjene. ZABUM je inkluzivan program i promiče jednake mogućnosti za sve te se radionice i aktivnosti provode diljem zemlje kako bi se u njih mogao uključiti što veći broj mladih iz cijele Hrvatske, neovisno o životnim prilikama i mjestu stanovanja. 

Program ZABUM odvija se kroz nove modele partnerstava, koji uključuju resorna ministarstva, partnere iz privatnog sektora, predstavnike civilnog sektora, kao i adolescente i mlade. Cilj je programa zajedničkim doprinosom, kroz proces konstantnog poboljšanja te inovacijama, kreirati rješenja za najprisutnije izazove s kojima se mladi suočavaju.

Više informacija o programu ZABUM može se pronaći na www.zabum.hr.

Foto: Mislav Mesek

UPSHIFT PROGRAM ZA MLADE KOJI ŽELE MIJENJATI SVIJET

Ured UNICEF-a za Hrvatsku provodi program UPSHIFT za mlade od 13 do 19 godina s ciljem da ih potakne da prepoznaju izazove kao prilike i samostalno kreiraju pozitivne promjene u društvu! UPSHIFT je trodnevna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Na radionici se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti.

Na radionici sudjeluje 10 odabranih timova koji uz pomoć stručnih mentora uče kako od prepoznavanja problema doći do inovativnog rješenja. Svakom timu dodjeljuje se mentor – mlada osoba, uspješna u području kojim se bavi, koja svom timu pomaže da od prepoznatog problema dođe do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su potrebni za realiziranje projekta. Tijekom radionice sudionici imaju priliku steći nova i primjenljiva znanja i poznanstava, a 3 odabrana tima dobiju i financijsku podršku od 7.500 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

UPSHIFT program je jedinstvena prilika da na jedan poseban i zabavan način mladi utječu na probleme u svom okruženju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije