Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hakerski napad

Under Armouru ukrali podatke 150 mil. ljudi

Foto: Under Armour
31.03.2018.
u 07:12

Riječ je o jednom od najvećih napada te vrste u povijesti, i najveći ove godine

Under Armour četvrti je najveći proizvođač sportske opreme na svijetu, odmah iza Nikea i Adidasa. Njihove dionice pale su jučer tri posto zbog objave o hakerskom napadu na njihovu aplikaciju MyFitnessPal u veljači, pri čemu je kompromitirano 150 milijuna korisničkih računa.

Riječ je o jednom od najvećih napada te vrste u povijesti, unutar pet najvećih, a svakako najveći ove godine. Ukradeni podaci uključuju korisnička imena, e-mail adrese i šifrirane zaporke za popularnu Under Armourovu aplikaciju i pripadajuću joj internetsku stranicu. No, proizvođač tvrdi kako nisu ukradeni brojevi vozačkih dozvola i kreditnih kartica. Bez obzira na to, golema baza e-mail adresa sasvim je dovoljne vrijednosti. Jer, kada je 2014. godine ukradeno 83 milijuna adresa iz baze podataka banke JPMorgan Chase, one su kasnije korištene za manipulacije na tržištu dionica, što je rezultiralo nizom optužnica, podsjeća Reuters. Under Armour, međutim, nije objavio i kako se dogodio taj napad, odnosno način na koji su hackeri uspjeli provaliti u sustav na kojem počiva fitness-aplikacija. Zbog toga je Under Armour objavio kako je potrebno da svi korisnici promijene svoje zaporke i to što je prije moguće. Također kažu kako do sada nisu uočili da se provala dogodila. MyFitnessPal nije izvorno Under Armourova aplikacija, kupili su je prije tri godine za 475 milijuna dolara kako bi postala dijelom njihove fitness-divizije na koju otpada 1,8 posto Under Armourova ukupnog prihoda od prodaje, koji iznosi pet milijardi dolara.

Komentara 4

HR
Hrabraja
08:43 31.03.2018.

cetvrti proizvođač iza Nikea i Adidasa. hahhahahha 1,2,3,4

DU
Deleted user
08:45 31.03.2018.

Tja, kaj se more. Ništa na ovom tužnom i žalosnom svijetu nije savršeno koliko god nas uvjeravali u suprotno. Nije daleko dan kad će moderne tehnologije, kojima se inače pripisuju božanska sviojstva, vratiti svijet u kameno doba. Rečeno onako pučki, vrč ide na vodu dok se ne razbije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije