Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Madridski summit
Povratak na članak

Unatoč velikim ambicijama, skroman dogovor o klimi

Da bi se ispunili ciljevi Pariškog klimatskog dogovora, emisije stakleničkih plinova trebalo bi svake godine smanjivati po stopi od 7,6 posto, ali to je u ovom trenutku daleko od ostvarenja

Komentari 7

ZI
zimerman
06:21 16.12.2019.

Čovjek nije stvorio klimatske promjene, one su jednostavni prirodni proces i čovjek ih ne može zaustaviti . Od 1970 god. Bolesni ljevičari nam govore da imamo još deset godina prije totalnog uništenja i to stalno pridržavaju. Prije svega svi znamo da su Kina i Indija najveći zagađivači , bilo bi fer da oni prvi pokažu koliko su se spremni žrtvovati.

VL
MO
moškov
05:59 16.12.2019.

Mala balavica greta iz nordije u biti ne zna ni strane svijeta...a pitanje je razlikuje li mjesec od sunca...jakog li sumita..to je najobicnije sumitanje tamo amo gore dolje ..itd

VL
OO
oo8787
12:22 16.12.2019.

Zelenaši su sa svojim suludim teorijama postali opasnost ne samo za sigurnost već i za gospodarstva diljem svijeta, njihova ideologija može milijune ljudi koštati posla.

VL
ZN
znam
08:54 17.12.2019.

Japan, Brazil, Kina, Australija, Saudijska Arabija i SAD su pokazali svoju nespremnost da sudjeluju u ostvarenju ciljeva vezanih uz zadržavanje rasta temperature do 1, 5 stupnjeva Celzijevih do kraja stoljeća.

VL
AA
aabbcc
09:54 16.12.2019.

PiPi duga carapa je uzela stvar u svoje ruke i vise nema problema. Ide baki napraviti kolacice za Bozic a poslije se vraca na klimatske promjene.

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:30 16.12.2019.

a da se mi dogovorimo kako spriječiti da jednog dana nas sunce ne proguta? :) jesmo smiješni, dali smo svoju budućnost u ruke manipulatorima, koji nas skupa sa medijima guraju u novo robovlasničko društvo! ajmo onda za svakog stanovnika ovog planeta odrediti kolko je to CO2 kolko on smije ispustiti, i pri tome nemojmo raditi razliku dal je on bušman ili amerikanac! svatko nek ima isti co2 otisak... ne možemo svima, na različitom stupnju razvoja, odrezati kolko mora smanjiti. zašto bi se nerazvijene zemlje odrekle prava na isti razvoj, razvojni put, zbog nekakvih klimatskih komedija, za koje nisu ni krive ni dužne (da se razmijemo, nisu ni razvijeni krivi, to je proces koji traje, čovjek je tu prolazan, nebitan). i koga brigaju klimatske promjene, bile su i prije 1.500 godina, kad su krenule seobe naroda. vječni led je bio i kod nas, al ga sad nema. i tako nekoliko puta u zadnjih par milijuna godina. co2 je proglašen krivcem za sve, al nezasluženo. njegov utjecaj je zanemariv. 1% razlike u udaljenosti sunca i zemlje u nekoliko desetljeća napravi drastično veću razliku nego sav co2 za koji se čovjeka okrivilo u cijeloj povijesti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.