Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura u recesiji

Unatoč recesiji u Varaždinu se izlaže, pjeva, pleše i glumi

'varazdin/medjimurje, 26.02.2010., varazdin, izlozba o zivotu mirjane ilijanic nekadasnje direktorice gradskog muzeja varazdin Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
09.03.2010.
u 17:30

Neki su se glazbenici prilagodili situaciji pa su za nastupe tražili manji honorar nego prije

Iako organizatori kulturnih priredaba u Varaždinu osjećaju krizu na svakom koraku, varaždinska publika neće je osjetiti, barem što se raznolikosti kulturnih programa tiče.

U gradskom je proračunu za programsku djelatnost kulturnih ustanova izdvojeno upola manje novca nego lani, ali smanjivši troškove i povećavši vlastiti prihod, kako kažu ravnatelji ustanova, zadržali su planirane programe i čak osmislili neke nove.

Tako će Gradski muzej Varaždin, koji je već imao nekoliko izložaba, u svibnju otvoriti opremljenu biblioteku, konzervatorsko-restauratorsku radionicu i manji izložbeni prostor, a uz stalne postave na svojim odjelima priredit će nekoliko izložaba te tradicionalne muzejske svečanosti i Noć muzeja. U Galerijskom centru za ovu godinu iz proračuna su dobili 200.000 kuna za nastavak projekta Galerije na otvorenom i za program za Dane performansa.

– Koncertni ured organizirao je novogodišnji koncert te program u Beču, a izdat ćemo nosač zvuka i obilježiti godišnjicu Ivana Padovca – kaže Rajmond Roynik. Dodao je da su se neki glazbenici prilagodili situaciji i smanjili honorare te da će program Ljeta u Varaždinu više ovisiti o sponzorima.

U varaždinskom kazalištu ne odustaju od najavljenih premijera, pa će, nakon premijera dviju monodrama, idućeg tjedna biti praizvedba klasika Breze.

– Unatoč recesiji imamo što ponuditi kazališnoj publici u Varaždinu, a i diljem Lijepe Naše – poručila je Jasna Jakovljević, ravnateljica HNK, dodavši da će uskoro s Varaždinskom županijom početi ostvarivati projekt Školska lektira kako bi učenike ponovno vratili u kazalište.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
krka
16:14 10.03.2010.

NEKADA: kruha i igara, DANAS: igara i idemo dalje Nisam protiv kulture i sporta, ali što će nam to ako nema radnih mjesta.Čovjek želi raditi i živjeti od svojega rada. Na kraju krajeva to je i Ustav zajamčio svim stanovnicima, građanima Hrvatske.Sva ta događanja guraju lokalni političari da bi se pričalo kak oni nekaj rade i organiziraju, a sirotinja pada nažalost na to.

DA
dahna
15:33 14.03.2010.

Krkica padas u jamu svojih bedastoca. Kao sto ti npr.radis carape i prodajes tako i kulturnjak svira npr celo i zivi od toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije