Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u SDP-u Zadra

Unatoč porazima, Ingrid Antičević-Marinović ne ispušta zadarski SDP

\'Za Dalmaciju 110509 Ingrid Anticevic Marinovic Photo: Dino Stanin/Vecernji list\'
Dino Stanin/Vecernji list
17.03.2010.
u 10:15

Repovi nakon izbora u splitskome SDP-u još se vuku, iako je NO SDP-a potvrdio regularnost izbora Marina Jurjevića nakon žalbe Ranka Ostojića.

Zadarski SDP dobit će za nekoliko tjedana novo vodstvo. Posebno se to odnosi na vodstvo županijskog ogranka u kojemu je u dva mandata prvi čovjek bio Svetko Šarić, a koji je pak od nove kandidature odustao i zbog toga što SDP nije uspio svrgnuti HDZ s vlasti u Zadarskoj županiji. Tako će se za njegovo mjesto natjecati Renata Sabljar Dračevac, Duško Polovina, Duško Vidov i Renato Pilipović i zasad je posve neizvjesno tko ima najveće šanse. Doduše, Duško Vidov bio je kandidat SDP-a za župana na prošlim izborima, no na tim je izborima izgubio pa je teško procijeniti hoće li ga to stajati podrške u kandidaturi za predsjednika županijskog ogranka.

Konkurenti bez šansi

Ingrid Antičević-Marinović pak porazi u nekoliko navrata u natjecanjima za gradonačelnicu Zadra s HDZ-ovim protukandidatima najvjerojatnije neće koštati novog mandata predsjednice gradskog ogranka. Ingrid Antičević-Marinović, naime, suvereno vlada gradskim SDP-om i njezini konkurenti Željko Ivančević i Renato Plipović, već je sada izvjesno, nemaju puno šansi u tom natjecanju. Stoga bi osim novog mandata Ingrid Antičević-Marinović, i to unatoč njezinu desetogodišnjem neuspjelom pokušavanju, micanje HDZ-a s vlasti u Zadru bilo prava senzacija. Izbori za vodstvo SDP-a u Zadru su 10. travnja.

Odgoda u Splitu

Prije toga, u nedjelju 21. ožujka, splitski SDP održava konvenciju na kojoj se, među ostalim, biraju i dva zamjenika nedavno izabranoga predsjednika Marina Jurjevića. Oko tog izbora još se vuku repovi. Iako je NO SDP-a potvrdio regularnost izbora, priznao je niz nepravilnosti zbog kojih je poraženi, Ranko Ostojić, i tražio ponavljanje izbora.

Iako do toga nije došlo, konvencija splitskoga SDP-a, koja se trebala održati prošle nedjelje, odgođena je zbog Ostojićevih pritužbi na niz nepravilnosti. Dan im je rok da se usklade sa Statutom stranke do nedjelje, kada će 167 delegata iz gradskih kotareva i mjesnih odbora birati dva zamjenika Marina Jurjevića, za što se natječe sedam kandidata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije