Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemiri u Siriji

Unatoč Obaminu upozorenju, Assad pucao na prosvjednike

sirija
AFP/REUTERS
20.05.2011.
u 21:31

Prosvjedi su izbili nakon molitve. Sirijske snage sigurnosti ubile su najmanje 30 demonstranta i jedno dijete

Sirijske snage sigurnosti ubile su najmanje 30 demonstranta i jedno dijete na protestima protiv režima širom zemlje.

Jedno dijete i osam demonstranata ubijeni su u gradu Homsu, dok ih je još sedam ubijeno u Maret al Namanu blizu zapadnosirijskog grada Idliba.

Dva demonstranta ubijena su u regiji Dara, epicentru protesta koji su zahvatili Siriju još 15. travnja, još jedan je ubijen u predgrađu Damaska te još jedan u priobalnom gradu Kartumu, navode sirijski aktivisti. AFP navodi da su protesti, pored gradova Homs i Hami, također održani i u mediteranskim lukama Banijas i Latakija, kao i u još nekoliko gradova širom zemlje.

Prosvjedi su izbili nakon molitve petkom i samo dan nakon što je američki predsjednik Barack Obama ustvrdio da sirijski predsjednik Assad mora voditi zemlju prema demokraciji ili se mora maknuti "s puta".

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:55 20.05.2011.

Ne znam zasto se trosi prostor na ovakve vijesti, pa u Siriji nema nafte...

Avatar Idler 3
Idler 3
00:04 21.05.2011.

Pred koji dan su prosvjednike gazili tenkovima al Obama i \"sveta alijansa\" se baš nešto i nisu oglasili....hm, hm, hm...počinjem i ja vjerovat u \"naftnu teoriju\" >:-))

UN
unbekant
06:57 21.05.2011.

kod nasih novinara uvjek ima malo americke propagande\"uvjek se nadje i poneko djete kao zrtva\",a stace djeca na demostracijama,sto ih roditelji ne drze doma,ako znaju da vani opasno,u nekim momentima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije