Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povlačenje

UN-ovi promatrači u Siriji meta su stalnih napada

sirija
Reuters/PIXSELL
20.06.2012.
u 07:52

Assadove snage i dalje granatiraju brojne gradove diljem Sirije, no vlada tvrdi kako je voljna evakuirati stotine civila

UN-ovi promatrači u Siriji bili su meta neprijateljske vatre prije nego što je odlučeno da se povuku. Njihovo povlačenje, tvrdi šef promatračkog tima koji broji oko 300 članova, general bojnik Robert Mood, nikako ne znači da su sirijski narod ostavili "na cjedilu". Samo prošlog tjedna UN-ovi promatrači deset su puta bili metom izravnih napada, javlja BBC, a devet njihovih vozila je oštećeno.

Assadove snage i dalje granatiraju brojne gradove diljem Sirije, no vlada tvrdi kako je voljna evakuirati stotine civila koje su zbog borbi zatočene u svojim domovima u Homsu i okolici.

Mood priznaje kako je bilo nekoliko pokušaja evakuacije civila dok sirijska vlada tvrdi kako su evakuaciju "spriječile naoružane terorističke grupe".

Komentara 5

UK
UKUSA
08:45 20.06.2012.

UN-ovi promatrači u Siriji bili su meta neprijateljske vatre prije nego je odlučeno da se povuku. ...................................................................................................................................................... Ovo je diplomatski receno da su bili meta terorista koje UKUSA zajedno s Saudijskom Arabijom zelu instalirati na vlast bez izbora.

WA
wahr
09:12 20.06.2012.

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije William Hague je izjavio " Mi imamo EU embargo na Siriju, mi obeshrabrivamo bilo koga da snabdijeva Siriju oruzjem. Ali EU krsi svoj vlastiti embargo kad je u pitanju americko ili saudijsko-arabijsko oruzje za pobunjenikee ili teroriste. . William Hague: “We have an EU arms embargo on Syria, we discourage anyone else from supplying arms to Syria.”

UK
UKUSA
09:01 20.06.2012.

Skotske novine online zapocimlju clanak s ovim rijecima Ruski brod koji prevozi topove s namjerom da zakolju nevine zene i djecu u Siriji, okrenuo se natrag iz teritorijalnih voda Skotske. . A RUSSIAN ship loaded with gunships set to be used to slaughter innocent woman and children in Syria was yesterday turned back off the coast of Scotland. . Toliko o demokraciji i inteligenciji Britanaca i Amerikanaca kad treba stititi anglosaksonske interese. Skoti su voljni odcijepiti se od Britanije ali im nece nikad zabiti noz u prsa kao za sto se huskaju neki narodi koji su zivili u proslosti zajedno s Rusima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije